<

Літак з парашутистами розбився у Росії, є загиблі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 19.06.2021 / Новини / , /
Перегляди
528
/ 1 коментар

Літак L-410, на борту якого перебували парашутисти, розбився у Кемеровській області Росії, четверо людей загинули, вісім – поранені.

Про це повідомляє російська служба ВВС з посиланням на Сибірський авіаційний пошуково-рятувальний центр, – передає Укрінформ.

Під час аварійної посадки літак зіткнувся з лісовим масивом, уточнили в прокуратурі.

Двомоторний літак здійснив жорстку посадку біля села Журавльово у Кемеровській області. «Літак L-410 злетів з аеродрому Танай, завалився на лівий борт. 17 осіб було парашутистів. Четверо загиблих, вісім поранених», – наголосили ТАСС у пошуково-рятувальному центрі.

Російські ЗМІ з посиланням на свої джерела пишуть, що кількість жертв збільшилася до семи, ще 12 постраждали. Загалом на борту, за попередніми даними, перебувало 19 осіб, зокрема двоє пілотів.

L-410 Turbolet – багатоцільовий двомоторний літак, розроблений наприкінці 1960-х років чехословацьким підприємством Let Kunovice. Придатний для експлуатації на грунтових, трав’яних і снігових майданчиках, на аеродромах з короткими злітно-посадочними смугами.

Аеродром Танай розташований поруч з кордоном з Новосибірською областю та однойменним гірськолижним комплексом. Спеціалізується на парашутних стрибках для початківців, як можна зрозуміти з опису на його сайті. У парку аеродрому був один L-410, а також літаки Ан-28.

«Це був тренувальний політ», – написав губернатор Кузбасу Сергій Цивільов в Інстаграмі, оприлюднивши світлину з літаком, що розбився.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця