<

Літак з найбільшим у світі розмахом крил виставляють на продаж за $400 млн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:12 | 17.06.2019 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Літак Stratolaunch з двома фюзеляжами і найбільшим розмахом крил у світі мають намір продати за $400 млн.

Про це пише ЦТС з посиланням на CNBC, повідомляє MindUA.

Холдингова компанія Vulcan, яка належала покійному мільярдерові та ініціатору проекту Stratolaunch Полу Аллену, тепер хоче продати цей проект. Ціна в $400 млн включає не тільки володіння самим літаком, а й права інтелектуальної власності на нього і відповідну інфраструктуру.

Додамо, що літак планували використовувати як повітряну платформу для запуску ракет-носіїв для доставки вантажів на низьку навколоземну орбіту.

Розглядали кілька варіантів того, які саме ракети мав виводити на орбіту Stratolaunch – першим партнером була SpaceX Ілона Маска, потім вибір припав на Northrop Grumman Orbital і ракету-носій Pegasus XL.

Проект Stratolaunch зі створення власного флоту ракет був згорнутий в січні поточного року.

Цього року проект Stratolaunch значно скоротили – велику частину працівників уже звільнили.

Одним з головних потенційних покупців ЗМІ називають Річарда Бренсона, але, за наявною інформацією, той не готовий заплатити названу суму за літак.

Незвичайне повітряне судно оснащено шістьма двигунами від літака Boeing 747. Розмах крил Stratolaunch становить 117 метрів – це найбільший розмах крила літака в історії світової авіації, довжина літака – 73 м, маса – 230 т. Він може підняти в повітря до 250 т вантажу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця