<

Лісівники Волині випустили на волю 100 фазанів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:34 | 13.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
195
/ 1 коментар

На Волині на території мисливських угідь у дику природу 12-го жовтня випустили 100 фазанів, вирощених у трьох фазанаріях Ново-Зборишівського лісництва.

У Луцькому районі майже не залишилось цих птахів, – розповів Суспільному головний лісничий Володимирського лісомисливського господарства Микола Іваницький.

З його слів, цьогоріч уже випускали більше 500 птахів в мисливські угіддя, тож популяцію фазанів сподіваються відновити.

“Наближене до лісового середовище, є і лісові угіддя, і польові угіддя, тобто, комбінований тип мисливських угідь. Фазан, який випущений сьогодні, буде себе нормально почувати, тут є кормова база і місце, де він може оселитися і розмножуватися”, – каже лісничий.

Як зазначив мисливствознавець ДП “Горохівське ЛМГ” Григорій Биховець, птахів вирощують в інкубаторах, а коли трохи підростають, то переселяють у вольєри. Нині тут – понад півтори тисячі фазанів. У віці від чотирьох до шести місяців птахів випускають у дику природу.

“Цей весь фазан, за винятком маточного поголів’я, має бути випущений в угіддя. Третій рік займаємося, але досвід вже є і справа просувається. Годуємо, робимо самі комбікорм, потім на зернові переводимо”, – сказав працівник господарства.

За два роки на Волині випустили у природу приблизно 10 тисяч фазанів, цієї осені планують випустили ще п’ять тисяч, – говорить мисливствознавець обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Каращук.

“Працюємо над тим, щоб 100-відсотково забезпечити потреби мисливських угідь області для наповнення фазаном. Фазанарій могтиме працювати на продаж на інші області, а нам за кілька років можна вийти на природне відновлення фазана у Волинській області”, каже працівник управління.

Фазани у дикій природі на Волині вже приживаються і дають потомство. Полювати на них зараз не можна. Це дозволять після того, коли чисельність птахів буде достатньою.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок