<

Ліс біля Ковеля люди перетворили на сміттєзвалище

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:00 | 1.10.2016 / Новини /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

29 вересня 2016 року комісією у складі лісничого Зеленського лісництва Сергія Карпука та ковельського районного екологічного інспектора Андрія Гаврилюка було проведене обстеження стихійного сміттєзвалища біля дороги за 5 км від Ковеля, у лісових масивах, що підпорядковані ковельському СЛАТ «Тур».

Виїзд комісії було проведено в рамках реагування на повідомлення громадян, що надійшло до Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, – повідомляє Прес-служба Волинського ОУЛМГ.

За результатами обстеження працівниками екологічної інспекції було складено протокол за ст. 73 КУпАП України «Про засмічення лісів відходами» та видано припис.

Варто зазначити, що працівниками державної лісової охорони Волинського ОУЛМГ та мобільних рейдових бригад державних лісогосподарських підприємств приділяється належна увага боротьбі із засміченням лісу.

Зокрема станом на 1 вересня було складено 49 протоколів за ст. 73 КУпАП «Засмічення лісів відходами» на загальну суму штрафів близько 5 тис. грн.

unnamed-10

Крім того, лісівники постійно проводять акції з прибирання лісових масивів із залученням громадськості.

Цього року під час традиційної щорічної акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою волинським лісівникам спільно із небайдужими громадянами вдалося очистити від сміття майже 300 га лісу та довколишньої території, впорядкувати понад 80 км берегів річок та озер, розчистити 111 джерел, ліквідувати 186 несанкціонованих сміттєзвалищ.

Що приємно, до роботи із благоустрою долучилося понад 1700 людей.

Варто зазначити, що згадана акція вже стала гарною традицією і лише масштабним прибиранням не обмежилася. Її учасники також висадили на Волині загалом 4077 дерев, 1838 кущів, створили 141 квітник і навіть 4 парки.

Ситуація із утворенням та допущенням функціонування стихійних сміттєзвалищ постійно перебуває на контролі лісової охорони. Та у зв’язку із тим, що цьому питанню приділяється недостатньо уваги з боку інших лісокористувачів, екологічної інспекції та органів місцевого самоврядування, виявляти та ліквідовувати зони засмічення не завжди вдається своєчасно.

На жаль, переважну кількість сміттєзвалищ створюють самі ж місцеві жителі. Зокрема й сміттєзвалище біля дороги за 5 км від Ковеля, обстеженням якого займались працівники ВОУЛМГ сьогодні, знаходиться воно за 500 м від криниці, з якої люди набирають воду, і водночас залишають сміття.

unnamed-3
unnamed-4
unnamed-5
unnamed-2




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок