<

Лікарень, які підробляють документи по COVID-19, будуть позбавляти бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:12 | 5.10.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
528
/ Коментарі відсутні

Міністерство охорони здоров’я звернулося до органів місцевої влади з пропозицією відстороняти від роботи керівників медустанов, в яких правоохоронці зафіксували факт підробки COVID-сертифікатів або паспортів вакцинації.

Про це під час брифінгу заявила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич, повідомляє Суспільне.

У разі, якщо співробітники медзакладу будуть порушувати законодавство, то міністерство ініціюватиме анулювання ліцензії й розірвання контракту з лікарнею. Таким чином, її перестануть фінансувати з держбюджету.

“Лікарі й громадяни, які видають підроблені документи, наражають на небезпеку життя і здоров’я інших.

Міністерство охорони здоров’я закликає усіх, кому відомі схожі факти або можливі факти щодо підробок, то телефонуйте за гарячими лініями правоохоронних органів чи до Національного контакт-центру МОЗ з питань COVID-19″, — заявила Карчевич.

Також вона зазначила, що з початку 2021-го відкрито 350 кримінальних проваджень за підробку документів по COVID-19.

За словами начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції Олександра Гринчака, 94% інтернет-ресурсів, які пропонують підробити довідки по COVID-19, є обманом.

За фактом підробки документів поліція провела 140 обшуків, пред’явлено 85 підозр, 53 ресурси заблоковані. Гринчак стверджує, що правоохоронці встановили вже 1750 осіб, які скористалися послугами шахраїв.

Як повідомляє Нацполіція, на Дніпропетровщині суд вперше виніс вирок лікарю у справі про підробку сертифіката про вакцинацію від COVID-19. 

Його засудили до штрафу на суму понад 30 тисяч гривень та позбавили права діяльності за фахом на один рік. 

“Уже є перше судове рішення про стягнення штрафу в розмірі 34 тисяч гривень з лікаря з Павлограда Дніпропетровської області та позбавлення права діяльності за фахом на один рік”, – зазначив голова Національної поліції України Ігор Клименко під час селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок