<

Лікарів Націнституту Раку, які брали хабарі з онкохворих, викрили у корупційній схемі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:25 | 17.08.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

16-го серпня в Києві викрили групу лікарів у корупційній «схемі» призначення та видачі безкоштовних медичних препаратів для онкохворих громадян.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у службових осіб Національного інституту Раку (НІР) МОЗ України, – повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди з громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб’єктів господарювання за перемогу у процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків та медикаментів для потреб інституту Раку.

Суми хабарів за призначення та видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим громадянам, закуплених для інституту за державні кошти, коливалися від 3 000 до 70 000 гривень. Суми «відкатів» за перемогу у тендері становили 15- 20 % від загальної вартості укладених угод.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службових приміщеннях Національного інституту Раку та за місцем мешкання фігурантів було вилучено документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності. Крім того, у службовому кабінеті одного з фігурантів оперативники столичного УЗЕ та слідчі київської поліції вилучили 20 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру в учиненні злочину, передбаченого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.




коментарів: 3
  1. Все так робиться у нас нажаль. Якщо є країни у яких жорстоке покарання за такі злочини і люди всеодно порушують закон. А у нас все замяти можна ,то що дивуватись.
    Хтось з кимось мало ділитись почав от і замели…а скільки і далі таке роблять …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок