<

Легалізація видобутку бурштину потребує 20-30 мільйонів інвестицій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:17 | 14.08.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Держава має інвестувати близько 20-30 млн грн для проведення геологічного вивчення ділянок задля легалізації видобутку бурштину і подальшого продажу спецдозволів на електронних аукціонах.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології та надр.

«Держгеонадра вбачає шлях врегулювання проблем з видобутку бурштину у збільшенні проведень геологічного вивчення ділянок для надання у законний спосіб прав на видобування бурштину. Тільки для пошуку нових бурштинових ділянок для надрокористувачів потрібно виділити близько 20-30 млн грн. Це виключно на виконання геологічних робіт. Тобто, проведені розвідування і вивчені нові ділянки ми можемо запропонувати інвесторам – потенційним надрокористувачам на електронних торгах», – сказав голова Держгеонадр Олег Кирилюк під час робочої наради під головуванням президента Володимира Зеленського.

За його словами, проведення електронних торгів – це єдиний дієвий антикорупційний і прозорий шлях отримання прав на видобування не тільки бурштину, а будь-якої корисної копалини.

Керівник Держгеонадр також наголосив, що від продажу спеціальних дозволів на користування бурштиновими надрами держава отримає поповнення бюджету.

«Збільшення виданих спецдозволів на видобуток – це легалізація ринку. І найважливіше – це посилення кримінальної відповідальності по всій країні і по всім видам корисних копалин за незаконний видобуток, піску, вугілля і т.д.», – додав Кирилюк.

Президент Зеленський в рамках наради заявив, що масштаби незаконного видобутку бурштину в Україні набули характеру війни кримінальних авторитетів з державою під прикриттям силових органів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа