<

Китайський епідеміолог розповів, як влада Уханя замовчувала правду про коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:11 | 17.05.2020 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Місцева влада Уханя спочатку не бажала повідомляти всю правду про спалах епідемії коронавірусу в китайському Ухані в січні. Посадовці применшували небезпеку нового вірусу і не називали точне число заражених.

Про це CNN розповів китайський епідеміолог, провідний урядовий консультант у боротьбі з епідемією коронавірусу Чжун Наньшань, розповідає УНІАН.

Відзначається, що науковець відомий в Китаї як «герой SARS», за його зусилля з боротьби зі спалахом епідемії атипової пневмонії у 2003 році. У 2020 році він очолив у Китаї боротьбу з коронавірусною кризою.

Саме Чжун Наньшань 20 січня заявив в ефірі державного телебачення CCTV, що коронавірус може передаватися від людини до людини. Раніше місцева влада Уханя стверджували, що прямих доказів такої передачі не існує.

Чиновники заявляли, що ситуація під контролем. 18 січня вчений зі своєю командою відправився в Ухань, щоб провести розслідування. Вже тоді він отримував від докторів і колишніх студентів безліч повідомлень про те, що ситуація набагато серйозніша, ніж сказано в офіційних звітах.

«Місцевій владі в той час не подобалося говорити правду», – зазначає Чжун Наньшань.

Влада зберігала мовчання, і епідеміолог припустив, що реальне число заражених більше, ніж повідомляється. Він запідозрив проблему тоді, коли офіційне число підтверджених випадків в Ухані залишалося незмінним протягом більш ніж 10 днів (всього 41 випадок). На той момент інфекція вже вирвалася далеко за межі Уханя. Вчений продовжував тиснути на місцеву владу з вимогою дати йому реальні цифри, хоча вони відповідали йому «дуже неохоче».

Через два дні, 20 січня, він повідомив, що в Ухані зафіксовано 198 випадків, у тому числі три летальних. Серед хворих – 13 медиків. Тоді саме Чжун Наньшань запропонував безпрецедентний крок – закрити Ухань, щоб зупинити епідемію. Місто залишався закритим 76 днів. З усім тим, епідемія вже не піддавалася повному контролю і набула масштабів пандемії.

Станом на 8:00 17 травня у світі зафіксовано 4 635 830 випадків COVID-19 – за добу підтвердилися 92 920 нових епізодів зараження. Жертвами коронавірусної хвороби стали 311 824 людини.




коментарів: 2
  1. то що тепер зробиш тим китайозам, як підтримували економіку дружно всім світом так і далі будемо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер