<

Китайські вчені визначили, що панголін міг передати коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:12 | 8.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Імовірним проміжним господарем коронавірусу 2019 nCoV є панголін – покритий великими лусками ссавець, близький до броненосця і мурахоїдів. До такого висновку прийшла група вчених в КНР, повідомило 7-го лютого китайське телебачення.

Про це інформує Deutsche Welle, – передає mind.

Панголіни можуть бути не єдиними проміжними господарями коронавірусу, вказується далі. Вчені висловили надію на те, що це відкриття допоможе в боротьбі з поширенням небезпечного збудника.

Раніше висловлювалися думки, що перші пацієнти могли заразитися коронавірусом від змій або кажанів. Фахівці закликають китайців не наближатися до диких тварин.

У Китаї вилов панголінів обмежений на законодавчому рівні, але браконьєри ведуть нелегальну торгівлю цими тваринами. Їх луска використовується в китайській народній медицині для лікування різних захворювань, а м’ясо вважається в ряді азіатських країн делікатесом.

За даними Міжнародного союзу охорони природи, панголіни – найбільш продавані дикі тварини в світі. За останні 10 років в азіатських і африканських лісах було виловлено понад 1 млн особин і продано в Китаї і В’єтнамі, повідомила організація.

Перші масові випадки зараження новим коронавірусом були зафіксовані в кінці грудня 2019 року. Його появу пов’язують з оптовим ринком морепродуктів в місті Ухань в провінції Хубей, на якому продавалися і дикі тварини. Влада КНР обмежили транспортне сполучення 11-мільйонного Уханя з іншими містами, а також заборонила торгівлю дикими тваринами.

З початку спалаху вірус поширився більш у 27 країн на трьох континентах. У Китаї кількість інфікованих перевищила 31 тисячу, при цьому 638 чоловік померли від наслідків зараження. За межами Китаю виявлено понад 200 випадків зараження, в тому числі в Росії та Німеччині.

Нагадаємо, 3-го лютого БУГ повідомляв про загибель 360 осіб, понад 17 тисяч – інфіковані, 400 – одужали.

Спалах нового коронавірусу, який Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) визнала глобальною надзвичайною ситуацією, виник у грудні в столиці китайської провінції Хубей у місті Ухань.

Водночас, на думку ВООЗ, рівень поширення нового коронавірусу з Китаю наразі не становить пандемії.

Як інформує БУГ у Волинській лікарні облаштували бокси на випадок зараження коронавірусом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця