<

Київський патріархат звернувся в Євросуд із прав людини через напад на храм у Сімферополі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:25 | 21.01.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
Судові пристави та силовики вивезли частину майна з церкви.

Представники УПЦ КП направили в Євросуд заяву щодо подій серпня 2017 року, коли російські “правоохоронці” опечатали частину приміщень сімферопольського храму святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира і завдали збитків громаді. Про це в коментарі Крим.Реалії розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент. – пише Тиждень.

“Європейський суд із прав людини прийняв цю заяву, зареєстрував її… Події в серпні ще більше згуртували громаду, люди розуміють, що в будь-який момент можуть закрити церкву. Коли складаються такі обставини, вони призводять до того, що люди через побоювання залишитися без своєї церкви, без літургії, без причастя, йдуть до церкви. Я дякую Богу за все”, – зазначив владика Климент.

Нагадаємо, 31 серпня 2017 року вранці російські силовики прийшли до на храму УПЦ КП Сімферополі. Представники спецслужб увірвалися в приміщення головного храму, застосували силу у відношенні до архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента і пошкодили йому руку.

Згодом стало відомо, що судові пристави та силовики вивезли частину майна з храму.

1 вересня в мережі виклали відео нападу на український храм в окупованому Сімферополі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця