<

Київський інжнер розробив капсулу, яка рятує всіх пасажирів під час аварії літака

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:52 | 6.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Вартість впровадження системи в пасажирський літак становить близько $1 млн.

Київський інженер Володимир Татаренко розробив і запатентував новий спосіб порятунку пасажирів з кабіни падаючого літака. Для цього він створив спеціальну капсулу, яка буде викидатися із авіалайнера.

Про це повідомляє видання TJ.

Капсула з пасажирами, за задумом інженера, кріпиться до фюзеляжу самораз’ємними елементами. При аварії капсула відділяється від літака і за допомогою парашута приземляється на землю.

Аналогічну ідею в 1923 році пропонував російський винахідник Гліб Котельников. Але в більшості випадків капсула з пасажирами руйнує фюзеляж, і літак в подальшому неможливо буде використовувати.

Татаренку вдалося уникнути цієї проблеми. Він отримав патент на свій винахід ще в 2012 році. Вартість впровадження системи в пасажирський літак становить близько мільйона доларів. Авіакомпанії, на думку інженера, не впроваджують такі капсули через небажання витрачати зайві гроші.

За даними Міжнародної організації цивільної авіації, близько 70% аварій відбувається на сталому горизонтальному польоті. Виходом з цієї ситуації стала капсула, яка кріпиться до фюзеляжу і може при потребі відокремитися від літака за лічені секунди.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер