<

Київ офіційно повідомив Єврораду про окупацію Росією зони АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:59 | 11.06.2015 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Раніше Україна офіційно заявляла про окупацію Росією Криму.

В офіційному зверненні України до Ради Європи про призупинення виконання низки статей Європейської конвенції з прав людини Київ вперше документально повідомив на міжнародному рівні, що зону АТО окупувала Росія, – повідомляє Корреспондент.

Текст відповідного звернення України розміщено на сайті Ради Європи.

Раніше Київ заявляв, що Крим є територією, тимчасово окупованою РФ внаслідок збройної агресії Росії проти України.

У новому листі за підписом глави МЗС Павла Клімкіна наголошено на тому, що цей статус мають також окремі території Луганської та Донецької областей.

“Враховуючи агресію Російської Федерації проти України, яка проходила за участю регулярних (підрозділів) Збройних сил РФ і незаконних збройних формувань, які направляються, керуються і фінансуються Російською Федерацією, проводиться антитерористична операція. Російська Федерація, яка насправді окупувала деякі території Донецької та Луганської областей і здійснює управління ними, цілком відповідальна за дотримання і захист прав людини на цих територіях відповідно до міжнародного гуманітарного права і міжнародно визначених прав людини”, – йдеться в заяві.

Таким чином, Київ покладає на Росію всю відповідальність за порушення будь-якої статті Європейської конвенції з прав людини в зоні АТО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа