<

Київський суд прийматиме рішення про екстрадицію підозрюваного у жорстокому вбивстві польки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:41 | 30.05.2019 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

29-го травня у Києві суд прийматиме рішення про екстрадицію до Польщі підозрюваного у жорстокому вбивстві та зґвалтуванні 28-річної польки.

Про це повідомили у прес-службі Департаменту комунікації Національної поліції України, – передає УНН.

Як повідомили у прес-службі, у листопаді 2018 року у результаті ефективної співпраці поліції України, Польщі та Грузії українські оперативники за добу розшукали та затримали підозрюваного. Чоловік розшукувався польськими колегами за жорстоке зґвалтування та вбивство молодої жінки. Проте й наразі затриманому не винесено вирок – він досі не екстрадований до Польщі. Судове засідання щодо рішення про його видачу відбудеться завтра.

“У жовтні 2018 року у польському містечку зникла 28-річна громадянка Польської Республіки. Її розчленоване тіло знайшли у парку. Місцеві поліцейські встановили особу підозрюваного – громадянина Грузії – і з’ясували, що він виїхав на територію України. У рамках тісної співпраці між поліцією Польщі та України правоохоронці обмінялися необхідною оперативною інформацією. Для встановлення місцезнаходження розшукуваного та його затримання українським поліцейським вистачило доби”, – йдеться у повідомленні.

Так, у грудні 2018 року судом Києва затриманому підозрюваному було обрано екстрадиційний арешт. У березні 2019 року Генеральна прокуратура України винесла Постанову про видачу затриманого громадянина Грузії до Республіки Польща.

Проте адвокат підозрюваного оскаржує рішення прокуратури про його видачу польській стороні.

Завтра, 29 травня, у Києві суд розглядатиме апеляцію щодо попереднього рішення про скасування екстрадиції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер