<

Київські посадовці вкрали на шкільному обладнанні мільйони гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:01 | 7.10.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Прокуратура Києва викрила мільйонні зловживання при закупівлі шкільного обладнання посадовцями Міністерства освіти і науки.

Підозру оголосили двом посадовцям, повідомляє Gazeta.ua., посилаючись на прес-службу столичної прокуратури.

“Посадові особи структурних підрозділів Міністерства освіти, діючи на користь приватної фірми, умисно внесли до Типового переліку засобів навчання та обладнання для кабінетів фізики, хімії та біології в загальноосвітніх навчальних закладах, технічні характеристики, яким відповідає продукція лише однієї торгової марки”, – йдеться в повідомленні.

Цим створили штучні перешкоди для участі у проведенні тендерів із закупівлі шкільного обладнання інших учасників. Допомогли перемогти у конкурсі офіційному представнику зазначеної торгової марки в Україні.

“Державному бюджету завдано збитків на суму майже 5,5 млн грн. Також службові особи фірми-постачальника під час реалізації обладнання за бюджетні кошти, вивели на підконтрольні підприємства в офшорній зоні понад 17 мільйонів гривень”, – заявили в прокуратурі.

Начальнику відділу Державної наукової установи “Інститут модернізації змісту освіти” й завідувачу відділу НЦ “Мала академія наук України” світить до 8 років за гратами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер