<

Київ, Львів, Одеса, Харків, Луцьк та інші міста: перші підсумки місцевих виборів в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:21 | 26.10.2020 / Новини / /
Перегляди
76
/ 1 коментар

25-го жовтня в Україні пройшли місцеві вибори, явка яких була, за даними ЦВК, однією з найгірших за останні роки – 36,88%. Беручи до уваги опубліковані напередодні екзит-поли, в регіонах озвучують імена ймовірних переможців першого туру.

У великих містах лідирують переважно чинні мери, – повідомляє УНІАН.

Київ

За результатами екзит-полу на виборах мера Києва лідирує Віталій Кличко, за якого проголосували 47,8% виборців.

У другий тур разом з Кличком потрапляє кандидат від “Опозиційної платформи – За життя” Олександр Попов з результатом 8,6%.

Згідно з опитуванням, на виборах до Київської міськради перемагає партія «УДАР» Віталія Кличка. У «Євросолідарності» – 17,78% голосів, «Слуги народу» – 10,2%, «Батьківщини» – 8,6%, ОПЗЖ – 7,7%.

Водночас у партії Кличка припускають, що другого туру може й не відбутися. За їхніми підрахунками, чинний мер столиці набрав близько 51% та перемагає вже у першому турі. 

Львів

У першому турі виборів мера Львова лідирує чинний міський голова Андрій Садовий з 38% голосів та Олег Синютка, екс-голова ЛОДА, – 28%.

До міськради Львова потрапляє 7 партій: «Євросолідарність» – 27,7%, «Самопоміч» – 20,8%, «Голос» – 11,9%, «Варта» – 5,6%, «Свобода» – 6,4%, «Слуга народу» і «Українська галицька партія» – по 5%.

Харків

У Харкові імовірним міським головою може стати чинний мер Геннадій Кернес.

В опитуванні ЗМІ за ніч 25-го жовтня йдеться про те, що Кернес попередньо отримав 57,9%. На другому місці представник “Опозиційної платформи – За життя” Олександр Фельдман (12,12%).

Дніпро

На виборах мера Дніпра впевнено лідирує чинний міський голова Борис Філатов із результатом 44,47%. Друге місце на виборах мера Дніпра зайняв Загід Краснов з результатом 14,44%.

Одеса

За даними екзит-полу студії Савіка Шустера і Україна 24, на виборах мера Одеси лідирує чинний міський голова Геннадій Труханов з 34,4% голосів. До другого туру потрапляє й нардеп від ОПЗЖ Микола Скорик, у нього 17,9% підтримки.

Кандидат від «Слуги народу» Олег Філімонов отримав всього 13,7%.

Найбільше депутатських крісел в міськраді Одеси забирає партія Труханова «Довіряй справам» (23,7%), ОПЗЖ (22,3%), «Слуга народу» (15,9%) і «Європейська солідарність» (12,7%). Крім того, в мерію потрапляє й партія Шарія з 7,6% голосів.

Луцьк

У Луцьку, за попередніми даними від Волинських новин, на виборах мера перемагає Ігор Поліщук від партії “За майбутнє” з 33,93% голосів, далі йде Богдан Шиба – 12,97%, слідом – Юрій Моклиця – 12,84%.

Інші міста

  • На виборах міського голови Ужгорода найбільший відсоток отримує Богдан Андріїв;
  • у Чернівцях – Роман Клічук.
  • На виборах мера Черкас лідирує діючий міський голова Анатолій Бондаренко з результатом 32,66%.
  • На виборах мера Кривого Рогу лідирує Юрій Вілкул з результатом 42,80%.
  • На виборах міського голови Івано-Франківська за чинного мера Руслана Марцінківа проголосували 86% виборців.
  • На виборах міського голови Вінниці впевнено перемагає чинний мер Сергій Моргунов з результатом 66% голосів виборців.
  • За чинного мера Тернополя та члена партії Свобода Сергія Надала проголосували 72,3% жителів міста.
  • У Хмельницькому на місцевих виборах перемагає чинний мер від “Свободи” Олександр Симчишин.У першому турі виборах мера Миколаєва лідирує чинний міський голова Олександр Сєнкевич від партії «Пропозиція» з 40,78% голосів.
  • За попередніми результатами голосування, на виборах мера Житомира зі значним відривом лідирує нинішній міський голова Сергій Сухомлин, кажуть у виборчому штабі партії «Пропозиція».
  • Екс-нардеп Ради Віктор Лозінський, засуджений до 15 років в’язниці за вбивство, переміг на виборах на голову об’єднаної територіальної громади Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області.
  • У Чернігові чинний міський голова Владислав Атрошенко перемагає у першому турі виборів, отримавши підтримку 85% жителів міста, які прийшли на виборчі дільниці.
  • У Житомирі місцевий осередок СН заявив, що, за даними екзит-полу, у другий тур з чинним главою міста Сергієм Сухомлином (42%) вийшов їхній кандидат Віктор Євдокимов з 23%.
  • У Полтаві колишній мер Олександр Мамай лідирує на виборах міського голови (21,8%), далі йде Сергій Іващенко (“Слуга народу”) – 19,5%, слідом — Олександр Удовиченко (“Рідне місто”) – 18,4%.
  • У Рівному, за даними екзит-полу “Сфера ТВ“, такі розклади на виборах мера:  Віктор Шакірзян (“Рівне Разом”) – 18,61%; Віталій Коваль – “Слуга народу”) – 18,05%; Олександр Третяк (“Європейська солідарність”) – 15,41%.
  • У другий тур виборів мера Херсона виходять: Ігор Колихаєв – 34,16%; Володимир Сальдо – 15,87%.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця