<

Квартирко став головним лісівником Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:13 | 27.04.2016 / Новини /
Перегляди
221
/ Коментарі відсутні

Олександр Кватирко вже не перебуває у статусі виконувача обов’язків, оскільки нещодавно його призначили керівником Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич.

З її слів, від 14 квітня 2016 року міністр агрополітики підписав розпорядження про офіційне призначення Олександра Кватирка на посаду головного лісівника Волині. А сьогодні обрали його першого заступника і заступника.

Так, 27 квітня 2016 року о 10.00 в приміщенні Державного агентства лісових ресурсів України відбувся конкурс на заміщення вакантних посад. Отже, першим заступником Кватирка обрали директора ДП «Ківерцівське лісове господарство» Віктора Сахнюка і заступником Кватирка став екс-керівник ДП «Колківський лісгосп» Олександр Рибчинський. До слова, новопризначені заступники були на посадах керівників державних підприємств за часів екс-керівника обласного лісомисливського господарства Богдана Колісника.

Як повідомляло ІА Волинські Новини, 16 лютого цього року представники лісової галузі, громадського об’єднання ветеранів розвідки України та члени Громадської організації «Волинське обласне об’єднання учасників АТО та волонтерського руху» провели мирну протестну акцію під стінами Міністерства агрополітики. Їм вдалося зустрітися з першим заступником міністра АПК Ярославом Краснопольським і начальником відділу публічної інформації Олександром Захарченком.

Під час розмови в Міністерстві агрополітики активісти почули для себе втішну новину. Перший заступник міністра Ярослав Краснопольський запевнив їх, що питання звільнення Кватирка з обійманої посади вже обговорили з Міністром Олексієм Павленком. Відтак, він пообіцяв, що Кватирка невдовзі звільнять.

Згодом у письмовій відповіді на запит відділу протидії корупції Волинського відділення ГО «Об’єднання ветеранів розвідки України» від 2 березня 2016 року Мінагрополітики підтвердило, що не погодило призначення Олександра Кватирка на посаду начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На запитання, чому Олександра Кватирка призначили керівником, попри спротив громадських активістів, лісівників, представників ГО Волині, а також, чому у такий спосіб нівелювали обіцянки першого заступника міністра щодо погодження з вже екс-міністром Павленком звільнення Кватирка з обійманої посади, Христина Юшкевич відповіла, що так вирішив той же міністр Павленко напередодні свого звільнення.

На запитання, чим він керувався щодо цього призначення, перший заступник голови Держагентства лісових ресурсів пояснила, що були люди, які виступали проти призначення Кватирка на посаду, але були й ті, хто активно підтримав його кандидатуру на посаду головного лісівника Волині. Зокрема, зі слів пані Юшкевич, підписів останніх – громадських активістів, членів ГО, лісівників – було більше за чисельністю, ніж тих, хто виступав проти кандидатури Кватирка. Проте, як саме порівнювали кількість невдоволених і чисельність тих, хто «за» Кватирка, пояснити не змогла, посилаючись на зайнятість – давала інтерв’ю столичним журналістам.

На сайті Держлісагентства лише сьогодні з’явилося повідомлення, що «згідно з наказом Державного агентства лісових ресурсів України від 13.04.2016 №185-к з 14.04.2016 Кватирка Олександра Михайловича призначено на посаду начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства як такого, що обраний за конкурсом та пройшов спеціальну перевірку стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, що передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер