Кутя – головна страва на Святвечір: ТОП-6 рецептів від нововолинської тренерки Надії Самох

6-го січня більшість українців сідатимуть за стіл, на якому, за доброю традицією, у Святвечір повинна бути кутя.
У кожної господині є свій рецепт приготування різдвяної каші. Саме з цієї страви розпочинається різдвяна вечеря, і тільки після неї куштують інші блюда.
Готують кутю з різноманітних круп, але обов’язково додають мак з медом. Також господарки різних регіонів додають традиційні до місцевості доповнення у вигляді горіхів, цукатів, родзинок тощо.
Тренерка з Нововолинська Надія Самох поділилася рецептами приготування куті з пшениці, перловки, рису та ячменю.
Традиційний рецепт

Кутя за старовинним рецептом

Кутя “Панська”
Кутя з перловки

Кутя з рису та варення

Кутя з ячменю та заморожених ягід

Нагадаємо, рецептом приготування куті поділилася експертка зі здорового харчування володимирчанка Світлана Філюшкіна.