<

Куди ще звертатимуться жителі девятиповерхівки, які живуть разом з собаками?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 25.08.2015 / Новини /
Перегляди
6
/ 1 коментар

У міськраді відбулася нарада за участю працівників ЖКО, санепідемстанції, відділу внутрішніх справ, міського голови та мешканців будинку №10 на вулиці Галана, що в Нововолинську, котрі хочуть якнайшвидше вирішити питання виселення собак, яких утримує жителька будинку Наталія Маржан.

Власне, ці люди готові за найпершої нагоди виселити і господиню разом з її четвероногими друзями. Їх дістало безкінечне прибирання, поганий запах та постійна загроза, що їхні діти можуть стати жертвами агресивних собацюр, як це вже не раз бувало.

Наталія Маржан утримує біля 30-ти собак не в окремій квартирі, а у кімнаті гуртожитку зі спільною для всіх його жителів кухнею. Можна собі уявити, що доводиться переживати мешканцям будинку, які з усіх боків оточені присутністю друзів наших менших. Оббивають, бідні, пороги різних інстанцій, а все дарма. Бо немає в природі закону, який би допоміг позбавитися надокучливих “сусідів”.

Цього разу ображені жителі будинку прийшли за допомогою до міської влади – може, хоч тут допоможуть знайти світло в кінці тунелю. Знову підняли всі інстанції. Найперше вирішили провести вакцинацію собак проти сказу. Проблема від цього не зникне, однак це хоч трохи полегшить переживання батьків за своїх дітей.

Думали – гадали, як можна виселити господиню-собачницю. Уже самі знайшли ій хату “на відшибі”, десь у якомусь селі. І сама любителька тваринок ніби не проти обміняти кімнату на хату, та от біда, там приписані її неповнолітня внучка та донька, яка згоди на обмін не дає. Працівники ЖКП-1 аргументували, що в справі обміну майна не вправі нічим допомогти, бо в них і квартира не приватизована, і боргів купа. А поки там приписана неповнолітня внучка, вони не мають ніякого права цього зробити.

Дільничний міліціонер усіх порадував. Сказав, що може зробити фото квартири-собачника, це якщо господиня відкриє двері, і “скласти на громадянку протокол”, що передбачає вилучення собак. “Одних вилучимо – інших заведе!”- гукає хтось у залі. І з діалогу стає зрозуміло, що та ж сама “громадянка” пішла на принцип. Кожного разу, коли собачки не без допомоги сусідів зникають невідомо де, вона на їхнє місце приводить “нових”.

“Куди нам ще звертатися?” – знизує плечима житель дев’ятиповерхівки Андрій Микитюк. Відповідь від влади – у Верховну Раду! Нехай там розберуться з законами, створять відповідний законопроект тощо.

“У мене п’ятеро дітей. Два рази ці собаки дітей кусали,”- жаліється Тарас Криштоф, котрий живе на одному поверсі з Наталією Маржан. Чоловік каже, що двічі подавав заяву в суд. Кожен раз собачниця платила по 50 гривень штрафу, на тому історія закінчилася.

Наталія Марчук живе в багатоповерхівці 21 рік, і увесь цей час вона є свідком безладу на своєму поверсі. Кожен ранок жінка починає з прибирання, а останнім часом стукає в двері до сусідки, яка є власницею собачок, і просить долучитися до прибирання. Вона говорить, що в секції з Наталією Маржан ніхто не живе, бо “нормальна людина там жити не зможе”, і розповідає випадок, коли четвероногі підопічні зробили з дитячого майданчика місце для справляння нужди.

До того ж мешканці будинку стверджують, що сама господиня знущається з собак. За дверима квартири чути незрозумілі звуки – так собачниця “виховує” тварин. “Може, вона одних вбиває, і дає їх з’їдати іншим,” – розмірковують сусіди.

Працівники ЖКО та міліції зобов’язалися спільно обстежити місце проживання собачої “орди” та прийняти міри з цього питання. Зокрема, працівники ЖКП-1 подаватимуть в суд на скасування реєстрації майна. А власниця собак переконуватиме доньку про зміну рішення про обмін квартири. Про це вона говорила під час наради, яку покинула раніше всіх.

Тим часом жителі будинку на Галана й надалі залишаються заручниками у себе вдома.

_DSC0502
_DSC0506




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця