<

Кубок Євробачення продали вперше в історії: Kalush Orchestra зібрали майже мільйон доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:37 | 30.05.2022 / Новини / , , /
Перегляди
200
/ коментарі 3

Гурт Kalush Orchestra, який переміг на Євробаченні-2022, для потреб Збройних Сил України продав свій кубок. Сума, яку вдалось вилучити за продаж нагороди, складає 900 тисяч доларів.

Про старт аукціону-розіграшу кубку Євробачення-2022 гурт Kalush Orchestra та Сергій Притула оголосили 25-го травня. Також вони розігрували рожеву панаму, яка набрала шаленої популярності в мережі, пише 24 канал.

Хто отримав кубок?

Щодо кубка, то боротьба була справді запеклою. Через це Притула і Kalush Orchestra навіть перенесли розіграш на день вперед (з 28-го на 29-те травня), аби мати змогу зібрати більше коштів. Трофей зі скляним мікрофоном Євробачення дістався тому, хто пожертвував найбільше коштів у криптовалюті чи традиційній валюті.

Притула повідомив, що першу ставку зробили підприємці з міста Калуш – вони внесли 28 тисяч доларів на рахунок фонду Притули, адже вважали, що кубок Євробачення має залишитись у рідному місті гурту. Проте знайшлись люди, які внесли більше коштів. Під час прямого ефіру 29-го травня, всього за годину, ставка зросла з 45 тисяч до 900!

Відтак, фінальна ставка за трофей Євробачення-2022 складає 900 тисяч доларів. Володарем кубку стала українська криптовалютна біржа WhiteBIT. За ці гроші фонд Притули зможе купити комплекс безпілотників PD–2 для української армії. 

Зазначимо, що організатори Євробачення повідомили, що подарують Kalush Orchestra ще один кубок. Вони оцінили старання переможців допомогти своїй країні, тому вирішили не залишати їх без нагороди.

Кому дісталась панама?

Умови були надзвичайно простими: кожен охочий міг зробити вступну пожертву у розмірі 5€ (або 200 гривень) на банківський рахунок фонду Сергія Притули. Чим більше людина зробила пожертвувань по 200 гривень, тим більше у неї було шансів виграти панаму. Переможця визначали партнери розіграшу “Монобанк” за допомогою рандомайзера.

Результати розіграшу: свої кошти за панаму надсилала 31 тисяча людей з 56 країн за світу. Загальна сума пожертвувань склала 11 мільйонів гривень.

Найбільший “донат” від однієї людини склав 64 тисячі гривень, проте це не гарантувало їй перемоги. Переможцем у результаті став українець Володимир, який живе у Чехії, – він зробив 5 пожертв по 200 гривень, тобто 1 тисячу гривень.




коментарів: 3
  1. Ну Володимир який живе у Володимирі так чи інакше залишився без шансів.. Треба було жити як мінімум в Чехії)

  2. Продали і ок. Молодці. Чимало людей долучаються до благодійних продажів на Віоліті та інших майданчиках, а тут була можливість у людини зробити добру справу в таких масштабах і це прекрасно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа