<

КСУ за участі Зеленського розглядає конституційність його указу про розпуск Ради – трансляція

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 11.06.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

11 червня велика палата Конституційного Суду у формі усного слухання розглядає подання народних депутатів щодо конституційності Указу Президента про розпуск Верховної Ради. Суддею-доповідачем у цій справі виступає Віктор Кривенко.

На початку засідання голова Конституційного Суду Наталя Шаптала оголосила про прибуття на засідання Президента Володимира Зеленського. У КС також присутні представник президента у КС Федір Веніславський і автори конституційного подання народні депутати від фракції “Народний фронт”, – інформує Укрінформ.

Президент Володимир Зеленський виступив із промовою у Конституційному суді,  у якій зазначив, що вперше президент прийшов до Конституційного суду, а не викликає суддів до себе і це свідчить про його повагу до них і закону.

“Не мені розповідати вам, що таке дух і буква закону. Я впевнений, що рішення про розпуск Верховної Ради відповідає обом цим критеріям”, – заявив глава держави.

Після цього Зеленський заявив, що покидає залу Конституційного суду, щоб ніхто не казав, що рішення було ухвалено під тиском.

Висвітлює захід безпрецедентна кількість журналістів. За свідченнями прес-служби суду, на засідання зареєструвалися близько сотні представників ЗМІ.

Під будівлею суду відбувається акція протесту. Учасники тримають плакати з написами “Сьогодні він переступив через Конституцію, а завтра переступить через Україну” або “Зеленський не паплюж Конституцію”.

Як відомо, Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. 21 травня він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення виборів на 21 липня. 23 травня указ набув чинності після опублікування в “Урядовому кур’єрі”.

24 травня народні депутати від фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук та Ігор Алексєєв внесли до КСУ подання із 62 підписами народних депутатів про неконституційність указу Президента про дострокове припинення повноважень ВР. Вони попросили розглянути це подання упродовж місяця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер