<

Кримському судді призначили 12 років ув’язнення за держзраду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:17 | 25.08.2022 / Новини / , , /
Перегляди
93
/ Коментарі відсутні

Колишньому судді Феодосійського міського суду Автономної Республіки Крим призначене покарання у вигляді 12 років позбавлення волі за державну зраду та перехід на службу до російських загарбників.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

“За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя до 12 років позбавлення волі заочно засуджено колишнього суддю Феодосійського міського суду АР Крим, якого визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України)”, – ідеться в повідомленні.

Прокурори довели, що у 2014 році фігурант зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до незаконно створеного “Феодосійського міського суду Республіки Крим” на посаду окупаційного судді, а згодом на посаду голови вказаного суду.

За даними прокуратури, засуджений надавав допомогу представникам російської федерації в переході судової системи України, що діяла на території півострова Крим, на відправлення правосуддя відповідно до законодавства рф.

Таким чином, своїми діями та рішеннями засуджений сприяв становленню окупаційних судових органів на півострові та в цілому окупаційної влади російської федерації, а також надавав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок