<

Крим відключився від диспетчерів Укренерго

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 3.12.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

 Колишній глава Укренерго прокоментував запуск енергомоста РФ до Криму.

Енергетики Криму напередодні відключили систему передачі інформації з півострова диспетчерам Укренерго, повідомив агентству Інтерфакс-Україна радник прем’єр-міністра, екс-керівник Укренерго Костянтин Ущаповський, – пише Корреспондент.

“На жаль, зараз у нас немає об’єктивної інформації про стан енергосистеми на півострові – кримські енергетики вчора відключили всю систему телеінформації, яка передавала дані диспетчерам НЕК “Укренерго”, – сказав він.

Ущаповський додав, що за неофіційною інформацією через енергоміст з РФ до Криму зараз передається близько 100 МВт. “Однак це тільки неофіційна інформація, надійних даних – немає”, – підкреслив співрозмовник агентства.

Як зазначив радник прем’єр-міністра, щоб прийняти значну потужність з РФ і розподілити її по Криму, недостатньо будівництва одного енергомоста – ще необхідно реалізувати дорогі інфраструктурні проекти на самому півострові.

“Щоб розподілити потужність, необхідно спочатку передати її з Керчі на центральну підстанцію півострова – ПС 330 кВ “Джанкой”. Для цього потрібно побудувати лінію електропередач 330 кВ від Керчі до Джанкоя і підстанцію “Кафа”…. Необхідні дуже великі інвестиції і капітальне будівництво” , – резюмував він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер