<

Крики, співи та шарпанина: у Скулині на Ковельщині поскандалили через церкву

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:41 | 11.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
1753
/ коментарі 2

9-го червня парафіян в селі Скулин Ковельського району активісти УПЦ МП не впустили до храму.

Священник УПЦ МП з чоловіками біля замкнених дверей не пускали громаду до храму, яка 8 червня приєдналась до ПЦУ. Поліція не забезпечила право релігійній громаді ПЦУ користуватись храмом і не перешкоджала протиправним діям вірян УПЦ МП, – пише ДФУ.

Попри перешкоджання законній громаді потрапити в храм у «Володимир-Волинській єпархії» УПЦ МП звинуватили владу в провокації громадянських протистоянь.

«Прихожани не допустили наруги над храмом, але чому представники Волинської влади допускають і провокують громадянське протистояння у період воєнного стану?» – обурюються в УПЦ МП.

Також в УПЦ МП не дотримуючись законодавства України, який дає змогу релігійним громадам самим визначати своє підпорядкування, назвали волевиявлення релігійної громади «захопленням».

За даними ДФУ вже понад 410 парафій прийшли до ПЦУ з початку повномасштабної війни.




коментарів: 2
  1. Поки не приймуть у ВР закон забороняючий кацапо-ФСБешну секту ,твкі скандали будуть продовжуватись ,а в цій ситуації виявились сцикунеами поліція ,яка ще й порушила закон не поставивши на місце кацапських фанатів .

  2. Московський сатанат порушує всі Божі заповіді, ті священники які це зрозуміли, вже давно перейшли разом із прихожанами до правдивої церкви, а залишились попи як ті фарисеї, для яких не Бог, а гроші і влада на першому місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок