<

Країни послаблюють карантин для туристів: куди можна поїхати українцям і що для цього потрібно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 26.06.2021 / Новини / /
Перегляди
1450
/ коментарі 2

На курортний літній сезон все більше країн послаблюють правила в’їзду для залучення туристів.

У липні для українських мандрівників буде відкрито ряд країн, де можна буде відпочити без особливих складнощів і зайвих витрат. Про це повідомляє “РБК-Україна”.

Туреччина

Починаючи з найпопулярнішої для відпочинку країни – Туреччини, варто відзначити, що вона переходить з 1 липня на третій етап “нормалізації”, а саме скасують комендантську годину по неділях. Таким чином, знову в повну силу запрацюють різні екскурсії, громадське харчування, магазини. Водночас заходи з музикою можна буде проводити до 00:00.

Для всіх в Туреччині поки що залишається HES-код здоров’я, а до 30 червня будуть діяти ПЛР-тести на в’їзді в країну. Однак, як уточнили в інформагентстві, можуть незабаром вже скасувати ці тести.

Єгипет

Друге за популярністю курортне місце – Єгипет також радує нововведеннями. Так, вакциновані українці зможуть проходити кордон, пред’являючи на місці сертифікат вакцинації з QR-кодом і печаткою медустанови.

Грузія

Гостинна Грузія з 1 липня скасовує комендантську годину вночі, а також дозволила не носити маски на вулиці. Крім того, діти до 10 років можуть не показувати негативний ПЛР-тест на в’їзді.

Греція

Сонячна Греція почала пускати туристів і з негативним ПЛР-тестом, і з експрес-тестом, який коштує набагато дешевше. Дітям до 12 років можуть в’їжджати в країну зовсім без тестів. Також, починаючи з 24 червня можна не носити маски на вулиці, потім скасовують комендантську годину 28 червня. Залишається тільки кілька правил: не більше ніж 10 осіб у кафе за столиками, а також не більше 120 чоловік на 1 кв. км. на пляжі.

Іспанія

Пекуча Іспанія з початку червня відкрита для вакцинованих туристів, які скористалися вакциною, затвердженою в ЄС і ВООЗ. Починаючи з 26 червня люди зможуть спокійно дихати свіжим повітрям без задушливих масок на вулицях.

Мадейра

Автономний регіон Португалії – Мадейра в найближчі тижні зможе пускати туристів з негативним ПЛР-тестом, зробленим за 72 години до поїздки, а також при наявності біометричного паспорту.

Ізраїль

Влада Ізраїлю, яка раніше анонсувала допуск туристів з 1 липня, перенесла терміни на місяць через новий різновид коронавірусу “Дельта”. ПЛР-тест вимагають мандрівників здавати прямо в аеропорту, також обов’язковий масковий режим.

Нагадаємо, з 25 червня 2021 для українців, які вакцинувалися від коронавірусу, відкриваються кордони в Німеччину.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер