<

Краще б вони загинули, – прокурор про бійців 51-ої

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:54 | 20.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
im-soldat_sud_zaporogie_readandtrust.info

Тривожна й водночас обнадійлива звістка надійшла нам із Києва — від активістів Автомайдану. Вони кілька разів їздили до Запоріжжя морально підтримати героїв 51-ї бригади, яких прокуратура обвинувачує в дезертирстві. І тепер мають план дій. Але сподіваються й на вашу небайдужість, – повідомляє Нововолинськ діловий.

Ось їхнє звернення:

“Друзі! Звертаємось до вас за допомогою та роз’ясненням стосовно героїв 51-ої бригади, яких фактично заарештували в Запоріжжі.

Два тижні тому ми в черговий раз здійснили візит до Запоріжжя, у героїв 51-ої бригади якраз закінчувався термін запобіжного заходу, прокурор мав подавати клопотання про його продовження, а суд — розглянути його.

Спільно з місцевими активістами ми влаштували мирну акцію біля військової прокуратури Запоріжжя. Двері нам не відчиняли, незважаючи на присутність адвокатів і преси. Лише після дзвінків до Києва двері прокуратури відчинились (у них, мовляв, через вітер зламався замок).

Спілкування з прокурором було, м’ягко кажучи,  не з приємних. Він нам особисто пообіцяв, що у хлопців буде обвинувальний вирок. Бачили ми таких прокурорів, ми в свою чергу теж дещо йому пообіцяли.

Хлопці — герої, а не злочинці. Справа фактично сфабрикована, там багато процесуальних недоліків, запобіжний захід – особисте зобов’язання, але воно перетворилось на домашній арешт. Вирішити питання в Запоріжжі вкрай важко. Прокурор+судді, яким довіри вкрай мало, продовжили утримувати хлопців за сотні кілометрів від дому без жодних причин для цього.

Нам стали відомі факти ганебної поведінки прокурора щодо родичів героїв 51-ї бригади. Відповідь:

«Так, ліпше б вони загинули» на запитання родичів: «Чи ліпше хлопцям було залишитись на тому териконі?» — є порушенням усіх норм етики!

Неприпустимо, щоб у прифронтовій зоні, куди виходять, рятуючись із полону чи від обстрілів градами, наші військові, обіймала посаду військового прокурора людина, яка знущається з героїв.

Ми спілкувалися стосовно цього  з ГПУ. Потрібні свідчення родичів, які були свідками подібних речей.

Наше завдання — закрити кримінальне провадження проти героїв та притягнути до відповідальності військового прокурора Запоріжжя.

Ситуація ускладнюється тим, що хлопці — в Запоріжжі, родичі — на Волині, ГПУ — у Києві.

У Локачинському районі родичі цих бійців вже звертались до Порошенка і перекривали дорогу, протестуючи  проти судилища.

Якщо ви чи ваші знайомі були свідками ганебної поведінки військового прокурора Запоріжжя, напишіть нам про це, тоді нам буде легше захищати хлопців.

Велика подяка активістам Запоріжжя, особливо Автомайдану Єдності, вони не полишають хлопців та допомагають їм від щирого серця.

З повагою,
Дмитро Карп, ГО Автомайдан Київ, ПП Громадянський Рух України
Катерина Кувіта, ГО Автомайдан Київ, ПП Громадянський Рух України”.

Адреси для листування:

wc2ukr@gmail.com (тема — 51-ша бригада)
01010 м.Київ, вул.Лаврська, 6, офіс ГО “Автомайдан Київ”

Сторінка та група в фб «Автомайдан Киев»

особисті повідомлення в фб Karp Dmitriy, Kateryna Kuvita

Тел. гарячої лінії (але ліпше писати) — 096 206-01-23;
063 596-28-92; 099 716-55-03




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа