<

Країни G7 виділяють гроші на ліквідацію наслідків Чорнобиля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:22 | 25.04.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Міжнародні донори на конференції зі збору коштів на рахунок ядерної безпеки в Києві в понеділок ухвалили рішення про додаткові внески на реалізацію чорнобильських проектів на загальну суму 87,5 млн євро, повідомив журналістам посол Японії в Україні Шигекі Сумі.

“Сьогодні країни G7 анонсували, що вони зроблять додатковий внесок на суму близько 45 млн євро, ще 2,5 млн планують виділити інші донори. ЄБРР підтримує рекомендацію про виділення ще 40 млн євро з ресурсів банку”, – сказав посол Японії, передає Корреспондент з посиланням на Інтерфакс- Україна.
Як зазначив віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Україна на конференції для донорів заявила про своє рішення зробити зі свого боку додатковий внесок на 1,4 млн євро.
Зібрані кошти будуть спрямовані на завершення будівництва нового безпечного конфайнмента (НБК) і сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).
Прес-секретар спікера держдепартаменту США Джона Кірбі уточнив сьогодні, що Штати виділять 10 млн доларів на убезпечення території постраждалих від аварії районів.
Цією сумою доповнюються 400 млн доларів, виділених раніше в рамках міжнародних програм.
“Ми повинні визнати прогрес, який був досягнутий під час будівництва укриття для зруйнованого реактора, яке незабаром має бути переміщене на місце. Структура призначена для захисту навколишнього середовища протягом наступних 100 років і має створити умови для безпечного очищення Чорнобильської АЕС”, – йдеться в повідомленні спікера.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок