<

Кожна друга гривня у місцевих бюджетах Волині – це сплачений податок на доходи фізичних осіб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:58 | 15.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У структурі місцевих бюджетах Волині 53,5 відсотка займають надходження  податку на доходи фізичних осіб.

«Враховуючи це, питання легалізації доходів працюючих волинян перебуває під постійним контролем органів ДФС в області», – звернула увагу учасників розширеного засідання колегії Волинської ОДА перший заступник начальника ГУ ДФС в області Тетяна Харченко.

«Зазначу, що питання контролю за виплатою заробітної плати в умовах фінансової ситуації в країні має першочергове соціальне значення, оскільки є певний рівень соціальної стабільності та, безумовно, має стати  пріоритетним у роботі державних органів та місцевого самоврядування усіх рівнів»,- наголосила Тетяна Харченко.

Відтак, перший заступник начальника ГУ відомства в  області проаналізувала у розрізі районів стан декларованої у звітах роботодавців  оплати праці.

Отож, як свідчить аналітика, на Волині кількість працедавців, які ігнорують законодавчі вимоги в оплаті праці зменшилася із 26 відсотків у ІV кварталі торік до 19,2 відсотка у І кварталі 2015 року.

«Незважаючи на зменшення кількості суб’єктів господарювання  з рівнем виплати заробітної плати менше мінімальної,  втрати ПДФО від недосягнення рівня мінімальної заробітної плати складають більше 200 тисяч гривень в місяць», – підкреслила Тетяна Харченко.

Щоб попередити втрати місцевих бюджетів від недоотримання ПДФО, перший заступник начальника ГУ ДФС в області наголосила на необхідності підвищення ефективності роботи із виявлення неоформлених найманих працівників під час обстежень таких поширених в області форм діяльності, як заклади громадського харчування, діяльність приватних пилорам, тощо.

До слова, вже цього року фахівці органів ДФС Волині спільно з представниками інших контролюючих структур виявили 54 власника  приватних пилорам та легалізували  179 найманих працівників, які працювали в деревообробній сфері без належного документального оформлення. Водночас, за наслідками обстежень закладів громадського харчування легалізовано працю 72 найманих працівників.

Загалом з початку року зусиллями працівників органів ДФС Волині легалізовано 470 найманих працівників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер