<

Ковельська громада забрала землі у московського патріархату

21:19 | 30.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
5138
/ Коментарі відсутні

У Ковельській громаді позбавлять права користування землею церкви УПЦ мп.

Про це написала депутатка Ірина Луцик на своїй сторінці у фейсбуці, – передає ВСН.

«Депутати Ковельської міської ради під час сьогоднішньої чергової сесії підтримали та проголосували за проєкт рішення «Про припинення права користування земельними ділянками» для церков московського патріархату. Сподіваємось і далі досконало перевірять всі ті незаконні забудови і винні понесуть відповідальність», – повідомила депутатка.

На території Ковельської громади діє 11 храмів УПЦ мп.

Нагадаємо, що Володимирська райрада заборона діяльність УПЦ мп: із Зимненським, Низкиничівським монастирями та Успенським собором хочуть розірвати договір оренди.

Раніше на сесії депутат Волиньради Андрій Бокоч та помічник нардепа Ігоря Гузя звернувся до Волинської облради щодо позбавлення права оренди земельних ділянок, що знаходиться під церквами та храмами УПЦ мп на Волині. Зокрема, у Володимирському районі йдеться про Успенський собор, Зимненський та Низкиницький монастир.

19-го квітня Нововолинська міська рада прийняла рішення про заборону діяльності УПЦ мп та припинення договорів користування земельними ділянками трьом храмам УПЦ мп на території громади, а саме: Низкиницькому монастирю, Свято-Вознесенському храму на 15-мі мікрорайоні та церкві Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, що біля 4 шахти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер