<

Котельні працюють, дровами забезпечені: у волинській громаді, що межує з Білоруссю, готуються до зими

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:16 | 12.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
274
/ Коментарі відсутні

У Ратнівській громаді, що межує з Брестською областю Республіки Білорусь, готуються до зими. Всі котельні у громаді запустили, опалюють заклади соціальної сфери, школи та дитсадки. Більшість котелень – на твердому паливі.

Зараз в Ратнівській громаді проживає дві сотні переселенців. Про це розповів Суспільному селищний голова Віталій Бірук.

Жителька громади, мама двох дітей Людмила говорить, що цього року газом вирішили будинок не опалювати з метою економії.

На території Ратнівської територіальної громади лісівники на визначених ділянках заготовляють деревину. У Жиричівському лісництві рубають сосни. Це, – каже лісничий Іван Дуда, – стигла деревина. Якщо хвойні ростимуть довше – втратять свою цінність. Виробництво – безвідходне. Гіляки тут подрібнюють на тирсу.

“Один причіп – це орієнтовно п’ять-шість кубів щепи. Для опалення у твердопаливному котлі цього може вистачити на чотири доби. Це для того, щоб забезпечити наше населення і соціальні структури паливом. Зараз попит”, – говорить Іван Дуда.

Дитячий садок у селищі Ратному відновив роботу цього тижня. Тут два твердопаливні котли, один з яких – резервний. Кочегар Микола Лук’янюк говорить: цього сезону працюють на дровах.

До опалювального сезону запаслися дровами. Нині чекають, доки в садок привезуть торфобрикет, яким палити у котлах економніше, – розказує директорка Олена Марчук.

Зі слів Віталія Бірука, деревину для комунальних закладів громади почали заготовляти ще влітку. В селах вирізали сухостій та аварійні дерева, навели лад та разом заготовили деревину для опалення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер