<

Кошти, отримані волонтерами для потреб АТО, не оподатковуються ПДФО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:29 | 4.03.2015 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кошти, отримані благодійниками – фізичними особами, котрі внесені у Реєстр волонтерів антитерористичної операції, не включаються до розрахунку загального (річного) оподатковуваного доходу, – звертають увагу фахівці Головного управління ДФС у Волинській області.

Така норма передбачена  підпунктом «б» п.п. 165.1.54. п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України.

Перелік осіб, яким  надається волонтерська благодійна допомога, визначено у підпункті «а» п.п. 165.1.54. п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України.

Відповідно до законодавства, така допомога може надаватися як конкретним особам, так і через Міністерство оборони України, Головне управління Національної гвардії України, Службу безпеки України, Службу зовнішньої розвідки України, Адміністрацію Державної прикордонної служби України, Міністерство внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, через органи управління інших утворених відповідно до законів України військових формувань, їх з’єднання, військові частини, підрозділи, установи або організації, що утримуються за рахунок коштів державного бюджету.

Не підлягає оподаткуванню ПДФО допомога у розмірі, фактично використаному на такі цілі, та на відшкодування документально підтверджених витрат таких благодійників, пов’язаних із наданням зазначеної благодійної допомоги.

Правила цього підпункту застосовуються також до благодійної допомоги, отриманої зазначеними благодійниками — фізичними особами у звітному податковому році, що передує року їх внесення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції.

Зазначені доходи не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платників податку до 31 грудня (включно) року, наступного за роком, у якому завершено антитерористичну операцію.

Сума (вартість) зазначеної у цьому підпункті благодійної допомоги, що не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платників податку, визначається згідно з підпунктом 170.7.8 пункту 170.7 статті 170 Податкового кодексу України.

Кошти, отримані благодійниками — фізичними особами на їх банківські рахунки на цілі, визначені у цьому підпункті, та не використані такими благодійниками у строк, зазначений в цьому підпункті, повинні бути перераховані ними до Державного бюджету України у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа