<

Коштів, які виділили на лікування та вакцинацію коронавірусу у 2021 році, не вистачить, – НСЗУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 30.11.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Закладених 123 млн грн в державному бюджеті на 2021 рік коштів недостатньо для вакцинації та лікування українців від COVID-19. Крім того, брак коштів будуть відчувати інші важливі напрямки.

В бюджеті на наступний рік закладається 123 мільярди гривень на Програму медичних гарантій. Однак при такому фінансуванні не вистачить коштів на ряд напрямків, – пише НСЗУ у фейсбуці.

“В бюджеті на 2021 рік на лікування пацієнтів з COVID-19 на весь рік передбачено лише 14,5 мільярда гривень. З урахуванням динаміки захворюваності, вже в II кварталі 2021 року доведеться в 10 разів скоротити витрати на лікування”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві також наголосили, що в бюджеті недостатньо коштів для фінансування первинної ланки медичної допомоги та вакцинації від COVID-19.

Це питання національної безпеки. Уряди США, Німеччини та ще багатьох країн вже готуються до масштабного проєкту вакцинації. І з боку України буде відповідальним і виваженим кроком – виділити на це кошти й забезпечити громадян захистом від хвороби,
– йдеться в заяві НСЗУ.

Також в бюджеті на 2021 не передбачені доплати медикам за досягнення індикаторів якості. Також доведеться знизити кількість послуг по ранній діагностиці раку, які держава оплатить пацієнтам.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок