<

Корупція в «Укроборонпромі»: посадовців звинувачують у привласненні майже $7 млн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:12 | 22.07.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Співробітники Департаменту контррозвідки Служби безпеки України виявили факти заволодіння посадовцями майже 6,8 млн доларів в оборонній сфері.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, пише УНІАН.

Зазначається, що головна військова прокуратура ГПУ здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами в сумі 6 млн 739 тис. 213 доларів при укладанні іноземною компанією зовнішньоекономічного контракту з одним із підприємств концерну ДП «Укроборонпром» з постачання Державній прикордонній службі України підвісної системи раннього виявлення. Кримінальне провадження зареєстровано за матеріалами ДКР СБУ.

«Прокурори головної військової прокуратури за оперативним супроводом Департаменту контррозвідки СБУ та участі співробітників Центру спеціальних операцій «А» СБУ вже провели і проводять досі в службових приміщеннях Кабінету міністрів, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби та ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» слідчі дії, спрямовані на вилучення оригіналів документів та інших речей і предметів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні», – додали в ГПУ.

Нагадаємо, 18 липня президент України Володимир Зеленський заявив про передачу до правоохоронних органів матеріалів про ще одну корупційну схему в оборонній промисловості, за допомогою якою за сумнівними контрактами на офшорні компанії було виведено майже 30 млн доларів США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер