<

Коронавірус із Китаю: 360 осіб загинули, понад 17 тисяч – інфіковані, 400 – одужали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:40 | 3.02.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У результаті поширення китайського коронавірусу 2019-nCoV у Китаї вже захворіли 17 300 осіб, 362 людини померли. Водночас одужали 480 людей.

Як повідомляє AP, до новозбудованої лікарні у Китаї вже відправили 1000 хворих, – передає Громадське.

Також зазначається, що відкриття шкіл у найбільш ураженій центральній провінції Хубей відклали, щоб вірус не поширився далі.

Наразі будують другу лікарню на 1500 місць. Провідний китайський епідеміолог Чжун Наньшань заявив, що додатковий простір у лікарнях «має вирішальне значення для зупинки поширення нових інфекцій».

«Відсутність лікарняних кімнат змусила хворих людей повертатися додому, що вкрай небезпечно. Отже, наявність додаткових (ліжок — ред.) — це велике покращення», — сказав він в етері одного з телеканалів.

Нагадаємо:

  • У грудні 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) зафіксували спалах пневмонії, викликаної досі невідомим збудником. Згодом стало відомо, що вірус передається від людини до людини.
  • За межами Китаю зафіксовано десятки випадків зараження, зокрема в Таїланді, Японії, Південній Кореї, США, Сінгапурі, В’єтнамі, Непалі, Франції, Австралії, Малайзії, Канаді, Камбоджі, Німеччині, Фінляндії та Індії. Деякі країни намагаються евакуювати своїх громадян з Китаю та призупиняють авіасполучення.
  • В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.
  • 30 січня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я у світі.

Наразі нова інфекція проявляється як пневмонія або інші респіраторні захворювання. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірус, найімовірніше, поширився від тварин до людей, але здатний також передаватися від людини до людини. Його симптомами є підвищена температура, кашель та ускладнене дихання.

Вчені відзначають схожість нового коронавірусу до іншого вірусу, який є збудником потенційно смертельно небезпечного тяжкого гострого респіраторного синдрому (ТГРС). Унаслідок спалаху цього захворювання у 2002-2003 роках загинули понад 700 людей у ​​всьому світі. Тоді спалах почався у Китаї й загалом заразив понад 8000 людей у ​​26 країнах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер