<

Контуженого ведмедя, якого врятували українські військові на Донеччині, прихистили у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:13 | 15.10.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
267
/ Коментарі відсутні

У приватному зоопарку у звільненому населеному пункті Ямпіль на Донеччині українські військові разом із зоозахисниками виявили контуженого ведмедя. Зараз він проходить реабілітацію у Луцьку.

Дивовижну історію рятування життя тварини розповіли на сторінці Луцького зоопарку у фейсбуці.

Одного дня волонтерка Наталія Ариванюк зателефонувала до директорки Луцького зоопарку Людмили Денисенко і попросила допомогти з порятунком ведмедя, який перебував у зоні проведення бойових дій.

Як виявилося, звільнили населений пункт Ямпіль, у якому був приватний зоопарк. Тварин власники кинули. Й у клітці сидів, зокрема, ведмідь. Наші бійці не знали, що і як з ним робити, тож почали шукати порятунок клишоногому через волонтерів. Ті, своєю чергою, телефонували одне одному, аж поки не вийшли на Луцьк.

«На жаль, ми маємо не один досвід допомоги тваринам, які опинилися у зоні бойових дій: і особистий, і через інших людей. Тож Людмила Денисенко скоординувала усіх задіяних у «спецоперації», і завдяки Центру порятунку диких тварин (Наталія Попова) ведмедя забрали із Донеччини», – розповідають у звіринці.

«Все вийшло: мішку вивезли в безпечне місце. Виявилось, що він був контужений. Діагностика/реабілітація – і поїде в новий зоопарк. Вояки в захваті від фаховості волонтерів», – йдеться у дописі Валентини Варави з ініціативи Ініціатива Е+, до якої найперше звернулися бійці з проханням врятувати ведмедя.

Директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко уточнює, що саме згуртованість українців дозволяє творити дива і знаходити вихід із найважчих ситуацій.

«Від війни страждають і люди, і тварини. Останні не спроможні подбати про себе самотужки. Тож їхній порятунок можливий лише завдяки нашій людяності та небайдужості», – наголошує очільниця зоопарку.

Врятований ведмідь не має жодних документів, проте вже отримав нову кличку – Ямпіль. Він наразі лікується від контузії та інших травм, а в притулку шукають прихисток тварині за кордоном. Там, констатує Людмила Денисенко, його зможуть краще реабілітувати та забезпечити гідні умови проживання. Адже українські зоопарки війна з росією поставила на межу виживання. І їхнє основне завдання – забезпечити гідні умови утримання наявним колекціям.

Нині Ямпіль проходить реабілітацію і має значно кращий вигляд.

«Для нашого колективу ця історія – ніби уособлення того, як зараз від російського вторгнення страждає Україна. Але завдяки Збройним силам України і з допомогою небайдужих людей звільнимо землю від московської наволочі, залікуємо рани і повернемося до мирного буття, відродивши і нашу державу, і кожного з нас», – упевнені в Луцькому зоопарку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер