<

Контент у Viber, Telegram та WhatsApp можуть перевіряти на наявність неприйнятного контенту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:20 | 15.08.2021 / Новини / /
Перегляди
1764
/ Коментарі відсутні

З вимогами ЄС у месенджері «Вайбер» можуть перевіряти контент на наявність неприйнятного змісту. Але спілкування користувачів у месенджері залишається приватним.

Йдеться не лише про вайбер, але й інші популярні месенджери, якими користуються мільйони українців. Зокрема, ватсап і телеграм, – повідомляє today.ua.

Перевірка буде здійснюватися за допомогою системи Chatcontrol, яка нещодавно була затверджена в ЄС. Впровадження цієї системи зобов’язує провайдерів відстежувати підозрілу інформацію в контенті, який з’являється в листуванні.

Що будуть шукати, і хто перевірятиме

Впровадження перевірки від системи Chatcontrol пояснюють профілактикою сексуальної експлуатації та сексуального насильства над дітьми. Тобто, в месенджерах відстежуватимуть всю підозрілу інформацію, пов’язану з сексуальною експлуатацією дітей.

На запит, перевірці буде піддаватися весь контент, що міститься у Viber та інших месенджерах. Здійснюватись вона буде за спеціальним алгоритмом пошуковими системами.

Далі, у випадку виявлення підозрілого контенту, все це буде відправлятися вже на розгляд живим людям. Якщо ті підтвердять, що повідомлення дійсно містить інформацію такого характеру, то ці дані надійдуть до правоохоронних органів.

Як повідомили БУГу у пресслужбі вайберу, згідно з новим законом ЄС, технологічні компанії не зобов’язують читати повідомлення та імейли своїх користувачів. Компанії можуть отримати такий дозвіл лише задля перевірки повідомлень на наявність неприйнятного контенту.

“Але спілкування користувачів у Viber залишається приватним, і це не змінюється. Особисті повідомлення, дзвінки та групові чати захищені наскрізним шифруванням (е2е, end-to-end encryption) за замовчуванням. Це означає, що доступ до чатів є лише у отримувача та відправника повідомлення. Жодна третя сторона, у тому числі Rakuten Viber, не має доступу до змісту чатів та не може їх переглянути”, – зазначили у пресслужбі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер