<

Конституційний Суд України застерігає депутатів від необґрунтованих законодавчих змін, які можуть погіршити права людини в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:44 | 9.04.2020 / Новини / , , /
Перегляди
188
/ Коментарі відсутні

Конституційний суд застерігає народних депутатів від необґрунтованих законодавчих змін, які можуть погіршити права людини в Україні.

Про це відомо з повідомлення на сайті КСУ, – передає Українська Правда.

У суді зазначили, що вивчають текст зареєстрованого у Верховній Раді законопроєкту № 3300 про зміни до закону України “Про Конституційний суд України” в частині посилення незалежності та поліпшення ефективності функціонування органу конституційної юрисдикції.

Судді вказують, що їхній попередній аналіз засвідчив: у цьому законопроекті не враховано комплексного підходу щодо пропозицій КСУ, наданих до парламенту, натомість передбачено суттєві обмеження певних конституційних прав.

“Конституційний суд України не схвалює спроб необґрунтованих законодавчих змін, які можуть погіршити права людини в Україні, і наполягає, що такі зміни повинні ухвалюватися виважено, аргументовано, після проведення фахових дискусій із залученням експертів, у тому числі Венеційської комісії, про що неодноразово наголошувала Рада Європи”, – йдеться у повідомленні.

Народний депутат від “Слуги народу” Галина Третьякова подала до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонується перевезти Конституційний суд України у Харків.

Ще нардеп пропонує відібрати у юридичних осіб можливість подавати скарги у КСУ через уповноважених осіб.

Законопроєктом пропонується також унормувати процедуру розгляду справ у суді, закріпити нові положення, що присвячені актам КСУ, зокрема удосконаленню порядку виконання рішень та висновків суду.

Передбачене також внесення змін до адміністративного, цивільного та господарського процесуального законодавства, спрямованих на усунення неоднозначностей, що виникають у процесі перегляду судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами, а саме в частині порядку і строку подання заяви про перегляд судового рішення за вказаними обставинами




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер