<

Конституційний суд Молдови затвердив результати виборів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:27 | 10.03.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Конституційний суд Молдови офіційно затвердив результати парламентських виборів, що відбулися 24 лютого, і затвердив мандати депутатів, обраних і за партійними списками, і в одномандатних мажоритарних округах.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Після кількагодинного розгляду Конституційний суд відхилив скарги виборчого блоку «Acum» («Зараз»), який домагався скасування результатів голосування в кількох одномандатних округах, зокрема у двох, створених спеціально для мешканців Придністров’я.

Таким чином, у новому парламенті Молдови будуть представлені проросійська лівацька Партія соціалістів (35 мандатів), лівоцентристська Демократична партія суперечливого олігарха Влада Плахотнюка (30), блок двох проєвропейських партій «Acum» (26), популістська партія «Шор» іще одного суперечливого підприємця й політика Ілана Шора (7) і ще три незалежні депутати (всього 101).

Через політичні розбіжності між партіями наразі не ясно, чи вдасться якійсь із сил створити уряд – невдача може спричинити необхідність нових дострокових виборів.

Нагадаємо, парламентські вибори в Молдові відбулися 24 лютого. Найбільше голосів на них набрала Соціалістична партія, яка виступає за зближення з Росією. На другому і третьому місцях – проєвропейські сили. У сумі вони набрали майже 50%.




коментарів: 3
  1. Ккацапські гроші перемогли розум ,Юна черзі Украіна ,побачимо скільки в нас бидла ,яке готове продатись .

  2. бидло – це ті, в кого не вистачає розуму правільно писати назву країни, в якій живуть ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер