<

Конопля поштою: волинянин намагався розіслати світом 18 тис. насінин сортового канабісу, вартістю 3 млн гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 13.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
353
/ Коментарі відсутні

13-го серпня київські митники перервали спробу волинянина розіслати світом 18 тис. насінин сортового канабісу з вмістом небезпечних психотропних речовин, обіг яких в Україні заборонено.

За документами, волинянин відправляв за кордон лише пластикові перехідники до аудіо- та відеотехніки, які містили зовсім не властиве їм начиння, повідомляє митна служба України у фейсбуці

Чоловік відправляв 15 міжнародних поштових відправлень з насінням канабісу до США, Казахстану та РФ – Башкортостану, Архангельщини, Ростовщини, Свердловщини, Самари, Калінінграду, Іркутська, Санкт-Петербургу та Москви.

“Це вперше в зоні діяльності митниці фіксуються незаконні спроби переслати поштою з України насіння сортової коноплі. До цього мали місце лише спроби пересилання коноплі до України, а не з України за кордон”, – зазначають митники.

В кожному перехіднику київські митники виявили поліетиленовий пакуночок (загалом – біля сотні) з насінням коноплі з нанесеним маркуванням «WW», «Mazar», «Tutan khamon», «Amnesia», «Extreme», «Brooklyn», «Adrenaline», «Ultimate», «Kush», «Moby Dick», «Blu cheese» тощо. Найбільша кількість з цієї партії коноплі пересилалася до штату Каліфорнія в США – 4969 насінин.

Як встановили митні експерти, у складі всього насіння виявлено тетрагідроканнабінол, який віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких в Україні заборонено.

Відповідно до фахового висновку, вартість насіння становить 3 млн грн.

Стосовно волинянина Київська митниця склала 15 протоколів про порушення митних правил за статтями 473 та 483 Митного кодексу України.

Насіння вилучили.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок