<

Конгрес США ухвалив резолюцію щодо російської агресії в Азовському морі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:46 | 12.12.2018 / Новини / , , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Палата представників Конгресу США одностайним рішенням ухвалила двопартійну резолюцію «На підтримку України», якою засудила військову агресію, вчинену Росією у Керченській протоці.

У резолюції міститься заклик до Президента США, а також союзників і партнерів Сполучених Штатів змусити Росію відповісти за агресію проти України.

Як повідомляє посольство України в США на сторінці в фейсбук, резолюція засуджує напад РФ на кораблі ВМС України у Керченській протоці як такий, що порушує обов’язкові до виконання міжнародні норми і домовленості. Документ закликає Росію негайно повернути судна та їх екіпаж Україні, припинити порушувати суверенітет нашої держави та чинити перепони українському судноплавству через Керченську протоку, яке має на це право згідно з міжнародними нормами і домовленостями.

У резолюції підтверджується відданість США надавати українському народові політичну, економічну та безпекову допомогу, необхідну для забезпечення його незалежності, демократичного розвитку і процвітання. Окремо міститься заклик до Президента США, а також союзників і партнерів Сполучених Штатів змусити Росію відповісти за триваючу агресію проти України.

«У документі також наголошується на багаторазових порушеннях Росією міжнародних норм і домовленостей шляхом триваючої агресії проти України, систематичному недотриманні російською стороною Мінських домовленостей, а також посиленні агресії РФ щодо нашої держави, зокрема через мілітаризацію Азовського моря та блокування Керченської протоки всупереч міжнародному праву та договорам», – додали в посольстві.

Зазначається, що резолюція була представлена 29 листопада 2018 р. Головою та Співголовою Комітету із закордонних справ Палати представників конгресменом-республіканцем Ед Ройсом та конгресменом-демократом Еліотом Енгелем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер