<

Конгрес США розпочав процес імпічменту Трампа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:25 | 12.01.2021 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Демократи з Палати представників Конгресу США оприлюднили проєкт резолюції, що розпочинає процес проголошення імпічменту чинного президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на опублікований текст документа.

“У своїх діях як президент США… Дональд Трамп вчинив значні злочини і проступки, підбурюючи до насильства проти уряду США”, – зазначають у ньому.

У тексті резолюції згадують слова Трампа, сказані ним на мітингу перед прихильниками 6 січня про те, що “ми перемогли, і з великою перевагою”. 

“Він також умисно робив заяви, які, у контексті, заохочували до та, передбачувано, призвели до беззаконних дій під Капітолієм, як, наприклад, “якщо ви не будете боротися з усіх сил – у вас більше не буде країни”, – додають у тексті. 

У резолюції згадують також дзвінок Трампа губернатору Джорджії, у якому він вимагав “знайти голоси” для зміни результатів виборів у штаті і тиснув на нього.

“Такою поведінкою Дональд Трамп продемонстрував, що він залишиться загрозою національній безпеці, демократії та Конституції, якщо йому дозволять залишитися на посаді; він діяв у спосіб, що кричуще суперечить принципам самоврядування та верховенства права. Дональд Трамп має бути підданий процедурі імпічменту і суду, усунений з посади та позбавлений можливості обіймати будь-які почесні чи управлінські посади”, – підсумовують у тексті. 

Голосування за резолюцію має відбутися на цьому тижні.

проба імпічменту Трампа є радше символічною, тому що для завершення процедури відсторонення президента недостатньо часу – 20 січня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця