<

Конгрес США підтримав посилення санкцій проти Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:56 | 15.07.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Комітет Палати представників Конгресу США схвалив законопроект, який посилює санкційну політику щодо Росії та не допускає зняття обмежень з Москви в разі збереження нинішнього статусу Криму.

Про це йдеться в акті про стабільність і демократії для України, який був представлений в комітеті у квітні цього року, і 14 липня був ухвалений більшістю членів комітету з міжнародних справ Палати представників Конгресу, – повідомляє Громадське.

За словами його автора Еліота Енгела, законопроект спрямований на підтримку права України на самооборону і повинен сприяти поверненню їй Криму.

Відповідно до тексту законопроекту санкції щодо Росії не повинні бути пом’якшені аж до виконання Москвою своїх зобов’язань відповідно до мінських домовленостей і відновлення суверенітету України над Кримом. Також в документі прописано вимогу регулярно повідомляти про банки, які «незаконно» контролюють українські активи. Мова, зокрема, йде про російські банки на території анексованого Криму.

Документ також передбачає введення обмежень на покупку Росією військового обладнання або технологій у союзників з НАТО і спрямований на запобігання порушенню прав людини на територіях, які перейшли під контроль Росії.

Також законопроект закликає розробити стратегію, яка дозволить відповісти на «російську пропаганду» в російськомовних регіонах в країнах, які межують з Росією.

Також в законопроекті пропонується поширити «закон Магнітського» на території, які «тим чи іншим чином контролюються Росією». Йдеться про Крим, Абхазію, Південну Осетію та Придністров’я.

«Нам потрібно показати народу України, що ми його підтримуємо, а Владіміру Путіну сказати, що його агресивна поведінка не залишиться без відповіді», – сказав Енгел.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер