<

Конфлікт на Волинській митниці створений штучно, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 10.05.2016 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Народний депутат від Волині Ігор Гузь свідомо не втручається у конфлікт навколо Волинської митниці, так як вважає його штучним. Про це нардеп заявив під час прес-конференції за підсумками депутатської роботи, яку провів сьогодні в Луцьку.

Нагадаємо, наприкінці березня цього року т. в. о. керівника Волинської митниці призначено Олександра Шавлака, який раніше працював у Чернігові, що викликало обурення усіх старих кадрів на митниці, оскільки Шавлак почав «чистки» серед персоналу.

Як зазначив народний обранець Ігор Гузь, конфлікт створений штучно людьми, котрі просувають свої інтереси на митниці. Однак він наголосив, що проблеми дійсно є й про них говорять на державному рівні.

Також Ігор Гузь акцентував увагу на ситуації, що нині склалася з «накопиченням» транспортних засобів з українського боку в міжнародних автомобільних пунктах пропуску «Устилуг» та «Ягодин».

– На Волині, на території мого виборчого округу – два митні переходи. На сьогодні там величезні черги: люди, які їдуть за кордон, стоять у черзі по сім-вісім годин, – розповів він.

За словами нардепа, після запровадження безвізового режиму України з ЄС на волинські пункти пропуску чекає «апокаліпсис».

– Потрібно думати, як уникнути величезних черг на кордоні. На жаль, це питання не вирішується.  Воно у першу чергу турбує десятки тисяч волинян, які їздять до Польщі на заробітки. Тим більше, коли Європейський Союз фактично показав «зелене світло» безвізовому режиму з Україною, адже потім може бути пізно, – наголосив Ігор Гузь.

Наразі, народний депутат працює над законодавчими і організаційно-технічними змінами перетину кордону українськими громадянами. Це стосується збільшення пропускної спроможності транспорту на митних переходах «Устилуг» та «Ягодин». Мова йде про запровадження на митниці електронної черги.

Також Ігор Гузь є співавтором законопроекту щодо збільшення терміну перебування автомобілів з іноземною реєстрацією на території України. На думку депутата, дія цього законопроекту безпосередньо стосується переважної більшості  жителів його виборчого округу №19.

Крім цього, наразі ключове питання для влади –  облаштування сервісної зони «Устилуг».

– Ще декілька років тому було досягнуто домовленостей стосовно повної реконструкції цього митного переходу, там просто критична ситуація  з надання послуг сервісної зони подорожуючим. Нині поставлено питання, аби кошти на реконструкцію переходу спрямували саме туди. Люди, які приїжджають до нас, на території сервісної зони бачать «бардак», сміття, відсутність  санітарних кімнат, належних місць для харчування… Маємо шукати бізнес, який буде готовий інвестувати кошти в інфраструктуру сервісної зони.  Держава має також взяти на себе частину функцій. Я особисто куруватиму це питання. Сподіваюся, що спільно з органами місцевої влади нам все вдасться.

Депутат вирішив запросити відвідати Волинь для консультацій віце-прем’єра з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер