<

Кому і наскільки підвищать пенсії у 2019 році – пояснення експерта

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:59 | 25.12.2018 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Наступного року українські пенсіонери зможуть тричі очікувати змін пенсійних виплат – у березні, липні та грудні. Усі три підвищення пенсій заплановані у державному бюджеті і невиконання їх не передбачається.

На цьомув ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK наголосила експерт із пенсійної реформи Галина Третьякова.

Гостя програми, коментуючи інформацію про те, що уряд не виплачуватиме у грудні 2018 року пенсії за два місяці – грудень та січень, зазначила, що це констатація того факту, що середня пенсія в Україні – замала. Вона зауважила, що на новорічні свята у домогосподарств завжди витрати більші – щонайменше, у півтора – два рази, ніж зазвичай. Тож, зазначила вона, для того, щоб відсвяткувати свята, виплати здійснювали наперед, коли була можливість.

Водночас, Галина Третьякова нагадала, що цього року у липні сталася затримка пенсій, оскільки у Державному казначействі не виявилося достатньої кількості грошей, щоб перекрити дефіцит Пенсійного фонду.

«Можу це констатувати, як не дуже правильне фінансове планування щодо ліквідності Пенсійного фонду», – заявила Галина Третьякова.

Експерт додала, що наступного року пенсіонери зможуть тричі очікувати змін пенсійних виплат.

«У березні буде індексація, яка помножить тим, у кого було оновлення пенсії, на коефіцієнт, який буде наполовину складатися із інфляції, наполовину – із зростання фонду заробітної плати. У липні буде підняття мінімального прожиткового мінімуму. Підвищення отримають ті пенсіонери, які отримують мінімальну суму або не отримують мінімальну, і ті, хто отримує найбільшу суму, бо вона прив’язана до мінімального прожиткового мінімуму».

Ще одне підвищення очікуватиме пенсіонерів у грудні. Експерт наголосила, що усі три підвищення заплановані у державному бюджеті і невиконання їх не передбачається.

Нагадаємо, як повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики України, Кабінет Міністрів України не буде виплачувати у грудні 2018 року пенсії за два місяці – грудень та січень.

Наступного року додаткове підвищення очікує на пенсіонерів із найбільшим стажем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер