<

Комісії Мінкульту знову завадили потрапити в Лавру

10:42 | 31.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
171
/ 1 коментар

Комісію Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна Києво-Печерської лаври знову не пустили на територію заповідника для проведення перевірки.

Про це інформує Інтерфакс-Україн, пише Українська правда.

Повідомляється, що станом на 9:40 представники комісії прийшли, як і 30 березня, до 111 корпусу Лаври, але священнослужителі та парафіяни перешкоджали потраплянню їх всередину будівлі.

Після цього комісія ухвалила рішення в п’ятницю завершити свою роботу.

Перед приїздом комісії в УПЦ МП закликали не піддаватись на провокації “спеціально підготованих осіб з числа радикалів”.

Директорка департаменту культурної спадщини Мінкультури Мар’яна Томін заявила, що комісія звернеться до поліції, а також подасть позов до суду щодо усунення перешкод користування майном.

“Є вчорашнє рішення уряду. Це означає, що відсутні будь-які правові підстави для перебування монастиря на території заповідника. Ми будемо звертатися спочатку до поліції за статтею 179 Кримінального кодексу, це “Незаконне утримання, осквернення або знищення релігійних святинь”. Наступною дією одразу подаватимемо позов до суду щодо усунення перешкод користування майном”, – сказала вона

За її словами, з понеділка, 3 квітня комісія здійснить усі необхідні юридичні дії та дочекається рішення суду для подальшого розвитку подій.

“Це наш такий план, ще раз зафіксувавши перешкоди”, – заявила Томін.

Водночас, вона наголосила, що влада не має наміру застосовувати силові методи.

Нагадаємо, представники УПЦ мп звернулись до Господарського суду, бо не хотіли покидати територію Києво-Печерської Лаври. Однак суд відхилив заяву про забезпечення позову.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер