<

Комісія з розслідування обвалу в шахті “Степова” розпочне роботу 6-го березня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 5.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З понеділка, 6 березня 2017 року, розпочне свою роботу Урядова комісія з розслідування причин обвалу шахти “Степова” у Львівській області. Про це повідомив голова Міністерства регіонального розвитку Геннадій Зубко у Facebook.

“У понеділок розпочне роботу Урядова комісія з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації 2 березня 2017 в с. Глухів Сокальського району Львівської області на відокремленому підрозділі “Шахта “Степова” ДП “Львіввугілля”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє міністр, мета комісії – встановити причини обвалу шахти, – пише 112.ua

“Мета – з’ясувати причини аварії, що призвела до загибелі та поранення людей, зсередини отримати інформацію, що саме не спрацювало: інструкції з безпеки або їхнє невиконання, забезпечення системами безпеки або їхня несправність”, – сказав Зубко.

Нагадаємо, у Львівській області на шахті №10 “Степова” ВАТ “Львіввугілля” стався вибух, який призвів до обвалення гірської породи. На момент вибуху в шахті перебували 172 гірники, безпосередньо на аварійній ділянці – 34 людини. За фактом загибелі шахтарів порушено кримінальну справу.

Як повідомляють в опіковому відділенні Львівської клінічної лікарні, троє гірників, потерпілих у результаті вибуху метану, перебувають у важкому стані. Всього ж у лікарню Львова було доставлено 70 шахтарів, ще один постраждалий відмовився від переміщення у Львів і перебуває на лікуванні у Червонограді. Перших потерпілих у результаті вибуху метану на шахті “Степова” гірників можуть виписати вже через шість днів.

Президент України Петро Порошенко доручив Кабміну перевірити всі шахти у зв’язку з трагедією у Львівській області. Також було оголошено всеукраїнську жалобу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер