<

Комендантської години і блокпостів на Волині не буде – ОДА про надзвичайний стан

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:46 | 23.02.2022 / Новини / , , /
Перегляди
481
/ Коментарі відсутні

В Україні ввели надзвичайний стан, але комендантську годину вводити не планують. Також не передбачається встановлення блокпостів.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській ОДА з приводу введення в Україні надзвичайного стану 23-го лютого, – інформують Волинські новини.

Голова ОДА Юрій Погуляйко наголосив, що не варто плутати надзвичайний стан з воєнним. Він зауважив, що в області діятиме оперативний штаб, який прийматиме рішення щодо заходів і обмежень в межах надзвичайного стану. Однак, за його словами, на території області не будуть запроваджувати комендантську годину, а також не ставитимуть блокпостів на в’їздах і виїздах з міст.

«На селекторній нараді з президентом були голови ОДА. Зараз основне завдання – підтримати ЗСУ та територіальну оборону», – сказав Погуляйко.

Начальник управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації Олександр Блащук поінформував, що правовий режим надзвичайного стану передбачає утворення оперативних штабів, до якого входитимуть представники силових структур, керівники органів державної влади, мери міст, керівники органів місцевого самоврядування.

Також він зауважив, що може обмежуватися рух транспорту, встановлюється заборона на масові заходи і мітинги.

«Встановлюється посилений режим в’їзду та виїзду на території областей. Встановлюється заборона на проведення масових заходів та мітингів. Всі потреби тероборони будуть вирішуватися в оперативному режимі. Будуть проведені навчання протягом 30 днів. Довіряйте новинам лише з офіційних джерел інформації», – закликав посадовець.

Він також зазначив, що надзвичайний стан дозволяє превентивно реагувати на загрози національній безпеці та сприяти нормальному життю суспільства. Найближчим часом, за словами Блащука, почнуться навчальні збори резервістів територіальної оборони.

На запитання про те, за яких умов таки можуть впровадити комендантську годину, Юрій Погуляйко відповів, що це залежатиме від розвитку ситуації, але він сподівається, що цього робити не доведеться.

Нагадаємо, надзвичайний стан впроваджують на всій території України, окрім окупованих територій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа