<

Комбат Правого сектора розповів з перших вуст про ситуацію в аеропорту Донецька

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 23.01.2015 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Комбат зазначив, що аеропорт не зданий, а покинуто термінали, які перетворилися на непридатні для оборони руїни.

Українські військові покинули старий і новий термінали Донецького аеропорту, але більша частина аеродрому досі перебуває під їхнім контролем. Про це Громадському.ТВ повідомив командир 5-го окремого батальйону Правого сектора з позивним Чорний.

“Було б злочином, якби командування відправило бійців туди утримувати ці уламки. Зараз утримують приміщення, які обороноздатні. До яких можна доїхати і довезти боєприпаси. Всі висоти – метеовишка, диспетчерська вишка, пожежна – утримуються. Приміщення, які в нормальному стані і дають змогу контролювати територію аеропорту”, – розповів комбат.

Він повідомив, що в новому терміналі повністю обвалився другий поверх – бійців, які тримали оборону, завалило уламками конструкції.

Частина убитих бійців, за інформацією комбата, залишилися під завалами. “Треба заходити всередину і розчищати завали. Зараз про вивезення загиблих мови не йде, тому що на території аеропорту постійно йде артилерійська дуель”, – сказав Чорний.

Також, з його слів, під контролем українських сил залишаються Авдіївка, частина Спартака і Піски.

У свою чергу радник Президента Юрій Бірюков повідомив в Фейсбук, що ситуація в донецькому аеропорту залишається складною. Бої тривають.

“Добралися до ДАП. Сказати, що тут жарко… Ну, не більше ніж 5 днів тому. Прийшла на допомогу 79-ка, вони тут усі стежки знають. Завтра почнемо розтягувати вантажі”, – повідомив він.

Як повідомляв Кореспондент.net, сьогодні українські військові покинули термінали донецького аеропорту, але утримують позиції на інших об’єктах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця