<

Командувач армією США в Європі назвав слабкі місця української армії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:52 | 31.07.2017 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Основними пріоритетами для України в реформуванні армії повинні стати будівництво центрів бойової підготовки, проведення критичного самоаналізу всієї структури ЗСУ та Міноборони, а також підготовка сержантського корпусу.

Про це в інтерв’ю Цензор.НЕТрозповів командувач армією США в Європі Бен Ходжес.

За його словами, такий же шлях в 1970-х пройшла армія США після багатотисячних втрат у В’єтнамі.

“Перше: центри бойової підготовки. Ми серйозно взялися за підготовку. Ви знаєте, що в США є Національний тренувальний центр, в пустелі, є Об’єднаний центр підготовки в Форт-Полк, Луїзіана, а також є навчальний центр в Хоенфельс, Німеччина. ВПС почали проводити регулярно навчання в умовах, наближених до бойових Red Flag/Blue Flag. Іншими словами, номером один стала пильна увага до постійних тренувань і постійного підтримання високого рівня бойової готовності. Тільки постійні навчання і тренування допомогли відтворити армію”, – розповів Ходжес.

Друге, що потрібно Україні, – це провести критичний самоаналіз, який був просто неможливий багато років у радянській системі.

“Ми створили і впровадили так звану постійно діючу систему роботи над помилками і аналізу проведених операцій (AAR, After Action Review). Після кожних навчань всі, хто брав участь, відверто обговорюють під керівництвом лідера все, що сталося, і перш за все вивчають, що саме відбулося не так, чому воно сталося не так, і як це виправити. Ця проста процедура допомогла змінити армію, оскільки змусила нас бути чесними з самим з собою на всіх рівнях. Тепер чесність і самокритика – як кисень, ми без них вже нічого не робимо”, – наголосив генерал.

Також, за словами Ходжеса, система навчання сержантів є важливою, тому що саме сержантський корпус – це вузол зіткнення армії і суспільства.

“Бути сержантом – це не просто додати значок собі на форму. Сержантів ми навчаємо так само, як і офіцерів. Тут є два моменти. По-перше, наскільки я знаю, Міністерство оборони заявило, що хоче досягти стандартів НАТО до 2020 року. Це дуже важлива і досяжна мета, якщо правильно зосередити ресурси, щоб українські підрозділи стали операційно сумісними з підрозділами НАТО. І важливою частиною цього процесу є продовження розвитку сержантського корпусу. Цей корпус дуже важливий, оскільки при сучасних військових діях неможливо централізувати всі рішення в одному місці, а потім сподіватися, що всі будуть їх виконувати – така природа сучасних бойових дій. Комунікація в ланцюзі управління постійно переривається, і дії армії залежать від рішень молодших командирів, щоб ви могли розуміти, що відбувається. Це значить, що ви повинні наділяти їх повноваженнями; вони повинні відчувати, що можуть приймати рішення, вони повинні практикувати самостійні ініціативні дії. І, звичайно ж, перш за все цей обов’язок лягає на сержантів”, – розповів генерал.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок