<

Колишня медсестра волинського наркодиспансеру каже, у неї викрали новонароджену дитину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:01 | 13.02.2018 / Новини /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Колишня медсестра волинського наркодиспансеру Марія Сергіюк розповіла журналістам, що у неї викрали новонароджену дитину. Надзвичайна пригода, твердить жінка, сталася у Млинівській районній центральній лікарні, що на Рівненщині. Каже, що пам’ятає, як народила донечку, а через 2 дні вона зникла, і нині лікарі запевняють, що ні пологів, ні навіть вагітності не було.

Подружжя Марія та Віталій Сергіюки мешкають у селі Підлозці, що на Рівненщині. 9 місяців, кажуть, вони чекали дитину. Наприкінці року, розповідають, Марію повезли народжувати до Млинівської центральної районної лікарні, – інформує Волинська регіональна дирекція НТУ.

– Дівчинку народила. Вага 3.200, 48 сантиметрів.  Далі вони мене почали колоти, я їх питала за уколи, вони мені казали, що так треба. Потім мені щось робилося, я не знаю що, але в мене дитина була лише всього два дні, – розповідає Марія Сергіюк.

– За дитиною приїхав, вона щось така неадекватна ходила. Я зразу її в машину, поїхали в поліцію. А потім з поліцією вже приїхали в пологове відділення. І тут мені кажуть, що здай її в дурку, вона не адекватна, – каже Віталій Сергіюк.

Віталій говорить, що не розумів, ні де його дитина, ні що відбувається з дружиною. Марія, каже, оговталась вже вдома. Розповідає:

– Вже буває таке, що згадую… Вона мені сказала, що дитину ніби забрали в Рівне в будинок маляти. Ну якби забирали, то якісь папір би мені дали, що я відмовляюсь, чи що.  В мене доказів немає жодних. В мене все позабирали. В Рівне телефонували, де я УЗД проходила, то там сказали, що я взагалі не проходила УЗД.

– Навіть і не знаю, що сказати. Дитину, мабуть, продали, може, на органи… Я вже й не знаю, що й думати, – каже Віталій.

Головний лікар медзакладу, де, нібито, усе сталось, Віктор Ковальов демонструє нам журнал реєстрації хворих. Згідно із записом, Марія Сергіюк дійсно 23 грудня поступила сюди на лікування у… неврологічне відділення.

Лікар-невропатолог Микола Бульчак показує медкарту пацієнтки. Розповідає:

– Лежала з діагнозом “закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку”, травма побутова, з її слів, одержала вдома, ніяких претензій ні до кого не мала. Все. Про вагітність вона нічого не говорила і видимих ознак вагітності не було.

Лілія Ковальова — завідувачка тутешнього акушерсько-гінекологічного відділення і дружина головного лікаря. Саме ця жінка, за словами Марії Сергіюк, приймала у неї пологи. Медик пацієнтку, про яку запитуємо, дійсно пам’ятає.

– Лікувалася в нас з приводу нерегулярного менструального циклу і дисфункції яйників, тобто нерегулярного циклу, вона в нас пролікувалася 10 днів і пішла. Це було в кінці листопада. Позичила тут у людей гроші, в аптеці, в якій не заплатила, і втекла. Вона дійсно в нас не народжувала і на обліку не стояла, ніхто її не бачив вагітною, – розповіла Лілія Ковальова.

Такі слова медика обурюють сусідів та рідних подружжя.

– Я її за живота брала і питала, коли буде родити. Вона казала, що в грудні, – пригадує Сусідка Світлана Обломська.  – І нащо її тепер робити дурною – кажуть, вчепила силіконовий живіт…

– Йшла вона чи з магазину, присіла біля мене на лавочці. В неї  на животі гуля зробилася. Я кажу: дивись, як ворушиться. А вона каже, що то дитина ворушиться. Ще я її так рукою взяла – дитинка повернулася, – розповідає односельчанка Юлія.

Свекруха і сусідка показують клунки з дитячим одягом:

– Ото не вагітність? Нащо тоді купували, для кого? Ще принести ковдру, ванночку? Все є! Нащо я купляла? Я чекала дитинку, а її немає.

Лише дивується цій ситуації і сільський сімейний лікар Артур Протоєрескул:

– На моє переконання вона була вагітна, я її оглядав, термін 30 тижнів вагітності, я її направляв у жіночу консультацію для постановки на облік.  Відповідно до 30 тижнів, був розмір живота, дно матки пальпувалося.

Професійність деяких лікарів Млинівської районної лікарні ставить під сумнів колишній голова районної ради Володимир Тутевич:

– Сімейний клан, а не лікарня! Із всіх народжуваних дітей у Млинівському районі – десь відсотків 20 тільки народжується в нас у районі, решта – за межами району. Це ж про щось говорить? Тільки ті, що не можуть поїхати десь родити, народжують у нас в Млинові. 

Любов Нінічук — старша медсестра Волинського наркодиспансеру, де Марія Сергіюк працювала санітаркою останні півтора року. Пригадує, колега так і не принесла довідку про те, що скоро стане мамою, і у листопаді її довелось звільнили за власним бажанням:

– Ми запитували її: Марійко, ти стоїш на обліку? – Стою. – Чого ти не несеш лікарняний? – Бо мені попала така лікарка, яка мені відмовляє в лікарняному. – Вона пішла від нас, мала принести лікарняний, та так і не принесла. Ніхто не міг подумати, що вагітності в неї не було.

Куди могла подітись дитина та чи була вона взагалі — це питання нині встановлюють поліцейські. Як повідомив старший слідчий Млинівського райвідділу поліції Роман Придюк, за фактом неналежного виконання професійних обов’язків розпочато кримінальне провадження.

Під час зйомок нашого сюжету за Марією в село приїхав дільничний інспектор, щоб забрати її на експертизу. Розповів:

– Викликані незалежні експерти, які зараз чекають її, щоб провести огляд. Це з Києва людина –  незалежний судово-медичний експерт.

Марія погодилась та поїхала. Експертизу, каже, проводили рівненські, а не столичні лікарі, як обіцяв дільничний. Слідчий поліції Роман Придюк поки не каже результатів. За його словами, вони мають з’явитися наступного тижня.

А от в лікарні, на яку скаржиться подружжя, схоже, вже знають результати тієї експертизи. Під час підготовки сюжету до ефіру до нас зателефонувала завідувачка акушерсько–гінекологічного відділення Млинівської ЦРЛ Лілія Ковальова і повідомила наступне:

– Жінка вчора проходила судмедекспертизу в Рівному. Порахували вони, що не було в неї ні пологів, ні вагітності, і що то в неї така хвороба – вона більше психіатрична – “несправжня вагітність”. Жінка сама собі навіяла і про ту вагітність, і за пологи. Я телефонувала до нашого обласного акушера-гінеколога, який був на тій експертизі, і вона мені так сказала.

Офіційну версію слідства щодо цієї історії ми сподіваємось почути найближчим часом. Про що розповімо у випусках новин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер