<

Книга Почесного громадянина Волині входить до списку найкращих в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:24 | 14.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Наприкінці минулого року редакція «УЛГ» звернулася до критиків і літературознавців з проханням назвати десятку, на їхній погляд, кращих українських книжок, які виходили минулого року.

Після підбиття підсумків, виявилося, що книга Шевченківського лауреата Василя Слапчука, Почесного громадянина Волині, Заслуженого діяча мистецтв, посіла друге місце. Про це розповів письменник Олександр Клименко. Повідомляє «Волинська правда».

Згідно з умовами рейтингу, за перше місце в десятці книжка отримує 10 балів, за друге – 9 і т. д. Двоє критиків запропонували свої «десятки» без рейтингування, відтак кожна з названих ними книжок отримала «середній» бал – 5. Серед критиків і літературознавців – Володимир Базилевський, Євген Баран, Петро Білоус, Ігор Бондар-Терещенко, Володимир Брюгген, Василь Габор, Сергій Дзюба, Дмитро Дроздовський, Віктор Неборак, Віктор Мельник, Володимир Панченко та інші відомі знавці.

До десятки найкращих книжок увійшов і роман «Та сама курява дороги» нашого земляка, відомого українського письменника Василя Слапчука, який вийшов друком у видавництві «Український пріоритет». Посівши друге місце, книжка Василя Слапчука отримала однакову кількість балів із поетичною збіркою Сергія Жадана «Життя Марії». З чим і вітаємо автора!




коментарів: 2
  1. ))) Вірно підмічено. На знімку Володимир Лис. Також чудовий волинський письменник та журналіст. А от журналістам соромно не знати як виглядає людина з неймовірним талантом, наш земляк, Василь Слапчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа